Aflată în plin proces de reorganizare, Hidroelectrica va renunța la unele sucursale, care vor fi comasate, dar și la microhidrocentrale, care vor fi vândute. Planurile de scoatere din insolvență a companiei afectează și salariații din Buzău.

Sucursalele Hidroelectrica de la Târgu-Jiu, Caransebeş, Oradea, Sibiu, Sebeş şi Buzău vor fi desfiinţate. „Sunt patru procese mari în derulare: fuziunea celor 8 hidroservuri până la 31 mai, comasarea celor 13 sucursale în 8. Un alt proces important este vânzarea microhidrocentralelor care va capitaliza compania şi implemetarea managementului profesionist”, a spus Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. El a anunțat și numărul de salariați care vor fi puși pe liber. „Săptămâna viitoare vor fi disponibilizaţi 150-200 de angajaţi din rândul personalului TESA, oamenii urmând să primească între 5 şi 12 salarii compensatorii. Încă 200-250 de oameni vor mai pleca ca urmare a vânzării celor 158 de microhidrocentrale, statutul lor fiind însă nu de şomeri, ci de viitori angajaţi ai firmelor care vor cumpăra microhidrocentralele. Nu în ultimul rând, vor mai fi disponibilizate încă 100 de persoane în urma comasării celor 13 sucursale, în numai opt”, a spus Remus Borza, citat de Agerpres. Hidroelectrica are 13 sucursale şi 4.900 de angajaţi. Acestora li se adaugă 2.500 de salariaţi din cele 8 hidroservuri, unităţi responsabile cu mentenanţa utilajelor companiei. reorganizarea va atrage automat măsuri de reducere a personalului la Buzău, vorbindu-se de circa 60 de salariaţi care vor fi disponibilizaţi.  De când societea a intrat în reorganizare, alți 23 de angajați au primit preavize.

Protest pentru locurile de muncă

Peste 1.500 de angajaţi ai Hidroelectrica, dar şi ai hidroservurilor din ţară, vor participa pe 18 mai la un miting de protest, oamenii fiind nemulţumiţi de noile disponibilizările de personal, a declarat Decebal Sulea, preşedintele sindicatului Hidrosind. „Pe data de 18 mai, între orele 11.00-14.00, peste 1.500 de angajaţi de la Hidroelectrica şi de la hidroservurile din ţară vor ieşi în stradă, locul cel mai probabil al protestului fiind în faţa Muzeului Grigore Antipa din Piaţa Victoriei. Iniţial, am dorit ca mitingul să aibă loc în Piaţa Universităţii, însă Primăria Capitalei nu a fost de acord, şi, ca atare luni, 13 mai, vom propune municipalităţii spaţiul din Piaţa Victoriei ca loc de desfăşurare a acţiunii de protest”, a afirmat Decebal Sulea. Potrivit acestuia, oamenii sunt nemulţumiţi în principal de intenţia administratorului judiciar, Remus Borza, de a disponibiliza personal şi în perioada imediat următoare. „Conform bugetului de venituri şi cheltuieli, Hidroelectrica ar trebui să obţină în acest an un profit de 100 milioane de euro. Acest profit s-ar obţine însă mai mult pe baza disponibilizărilor de personal, iar de aceea noi pledăm pentru o rectificare bugetară, în care să se aloce sume corecte pentru investiţii şi mentenanţă”, a precizat Decebal Sulea. De la Buzău, vor participa la protest în jur de 50 de oameni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.