Autoritățile din Regiune se pregătesc să facă față anotimpului ploios. Specialiștii de la Direcția Apele Române Buzău Ialomița au efectuat, la Barajul Siriu, manevre la vanele de la golirea de fund, urmând a evacua un debit de maxim 52 de metri cubi pe secundă. Manevrele au rolul de a verifica situația de la baraj, în condițiile în care nu a mai plouat demult, iar instalațiile nu au mai fost folosite de luni bune.

Manevrele de verificare a instalațiilor de la Barajul Siriu vor continua și vineri, când începând cu ora 9.00 se vor efectua manevre cu uvrajele de la prize de apă, urmând a evacua un debit de maxim 27 metri cubi pe secundă. Specialiștii de la Apele Române spun că toate aceste manevre nu înseamnă nimic altceva decât pregătiri normale pentru ploile care vor urma.

Zilele acestea este în vigoare o informare de vreme ploioasă. Astfel, până sâmbătă, meteorologii anunță precipitații în general moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și temperaturi mai scăzute decât cele normale perioadei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.