O fată de 13 ani din Focşani, judeţul Vrancea, elevă a Liceului pentru deficienţi de vedere din Buzău, cazată în regim de internat în Centrul Rezidenţial pentru copii cu deficienţe de vedere, îşi acuză instructorul de educaţie din cadrul Centrului că a abuzat-o sexual. „Practic, fata acuză că dascălul ar fi pipăit-o în timp ce se afla în camera ei iar faptele s-ar fi întâmplat în urmă cu trei săptămâni. Conform psihologilor, fata a delimitat foarte clar în spațiu și timp când s-a întâmplat acest lucru, fapt ce ne-a determinat să sesizăm organele de anchetă”, a precizat directorul DGASPC Buzău, Alina Bădulescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vestea le-ar fi fost dată părinţilor fetei chiar de către directoarea Centrului, Menta Bucur, care, astăzi, a fost demisă din funcţie de conducerea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău. „Am extins cercetările și pe linie administrativă și am constatat că dosarele copiilor nu erau actualizate potrivit legislației în vigoare”, a mai spus Alina Bădulescu, motiv pentru care, şefa Centrului a fost eliberată din funcţie.

Conducerea DGASPC a aflat joi, despre posibila suspiciune de abuz sexual asupra minorei. “Am trimis o echipă de specialişti în cursul aceleiaşi zile, psiholog şi consilier din cadrul Serviciului Intervenţii Specializate. Copila a fost evaluată la acel moment, declarând că a fost abuzată de un instructor de educaţie din cadrul Centrului. Vineri am continuat evaluarea psihologică a copilului, în paralel cu cercetarea administrativă, am anunţat poliţia, pentru că copilul susţinea acelaşi lucru, că ar fi abuzată sexual. Vineri am dispus suspendarea contractului de muncă al instructorului de educaţie, iar în cursul dimineţii de astăzi (n.r. luni) am dispus şi încetarea atribuţiilor şefului de centru, Menta Bucur”, a precizat ieri directorul DGASPC Buzău, Alina Bădulescu.

Copila a fost luată vineri acasă de părinţi, iar astăzi dimineaţă, împreună cu aceştia, s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea expertizei medico-legale care să dovedească prezenţa actului sexual şi a fost supusă unei expertize la Neuro-psihiatrie Infantilă. În schimb, medicii de la SML au trimis-o pe micuţă şi la oftalmolog. Acum, conducerea DGASPC aşteaptă rezultatele expertizei efectuată de legişti.Din mărturiile părinţilor reiese că medicii de la SML n-ar fi confirmat că a fost vorba despre un viol.

Părinţii fetei au depus deja plângere împotriva profesorului la Poliţia municipiului Buzău, care trebuie să facă lumină în acest caz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.