În cursul zilei de ieri, DSVSA Buzău a fost notificată cu privire la înregistrarea unei mortalități la un porc domestic dintr-o gospodărie din satul Focșănei, com. Vadu Pașii.

O echipă a DSVSA s-a deplasat la fața locului pentru ridicarea cadavrului, ocazie cu care s-a constatat că în aceeași gospodărie mai existau 3 suine care prezentau stări febrile (două cu simptome mai puțin accentuate și una în stare de agonie).

Animalul găsit în agonie a fost eutanasiat și transportat, împreună cu cadavrul raportat inițial la sediul DSVSA Buzău și s-a efectuat o decontaminare temeinică a gospodăriei.

În urma necropsiei, au fost evidențiate unele leziuni ale organelor interne care ar putea fi atribuite și pestei porcine africane (în cazul animalului eutanasiat de către echipa trimisă la Focșănei).

Ca urmare, s-a decis retrimiterea echipei la fața locului pentru a sacrifica și ceilalți doi porci și s-a efectuat încă o dezinfecție a gospodăriei.

Probele recoltate de la toate cele 4 animale au fost trimise la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) București, pentru efectuarea analizelor specifice in PPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.