Astăzi, IPJ Buzău a dat publicității bilanțul controalelor efectuate în comun cu alte structuri ale M.A.I. și cu alte instituții, care au participat, sub coordonarea Instituției Prefectului, la acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS Cov2, în zonele aglomerate din județul Buzău, în ultimele două săptămâni.

“În perioada 06-19 iulie a.c., polițiștii împreună cu jandarmi, personal din cadrul Instituţiei Prefecturii, cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, polițiști locali, precum și reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănatate Publică, Registrului Auto Român, Protecţia Consumatorului și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au efectuat zilnic verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, la terase și în trafic. 

În această perioadă au fost aplicate 730 de sancțiuni contravenționale urmare neregulilor constatate, din care 324 pentru nerespecatrea măsurilor de protecție individuală, 8 au fost aplicate operatorilor economici pentru neregulile privind organizarea activității, 40 pentru fapte de natură economică în contextul pandemiei, restul fiind aplicate pentru nereguli în context privind Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Weekendul trecut efectivele implicate în activitățile de control au continuat verificările, context în care au fost efectuate acţiuni specifice de control în trafic, în scopul prevenirii si combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranța si legalitatea acestor tipuri de transport, având în vedere și prevenirea răspândirii virusului SARS Cov2, fiind verificate astfel peste 250 de mijloace de transport public.

De asemenea, personalul de control de specialitate a continuat acţiunile pentru verificarea modului de desfășurare a unor activități economice cu privire la prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice/nealcoolice în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber.

Pe timpul acțiunilor au fost verificate peste 190 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Urmare neregulilor constatate, 14 societăţi au fost sancţionate contravenţional pentru fapte de natura economică în contextul COVID-19.

În cadrul activităților de verificare și control au fost legitimate 760 de persoane iar 60 dintre acestea au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Alte 53 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Acțiunile au avut ca scop verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de alertă, precum și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe toate palierele, fiind angrenați polițiști din toate domeniile de competență.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.” , se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al IPJ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.