Weekend cu un bilanț de sute de sancțiuni și zeci de permise reținute, în urma raziilor rutiere desfășurate de polițiștii buzoieni.

“În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, în perioada 26 – 28 iunie a.c., au fost demarate verificările cu privire la 11 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În 4 situaţii au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind vorba despre concentraţii de 0,52 mg/l, 0,64 mg/l 0,72 mg/l, respectiv 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cea mai mare valoare  a fost constatată în cazul unui tânăr de 22 ani din comuna C.A. Rosetti, acesta fiind depistat pe raza localităţii de domiciliu. În cazul tânărului, polițiștii au constatat că nu era nici posesor de permis, iar autoturismul acestuia era neînmatriculat „Șoferul” s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice,  conducerea unui vehicul neînmatriculat, precum și pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.”

De asemenea, “în ultimele 72 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total 649 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 354 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 52 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză– 197 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar amplasat în afara localității Racoviţeni, pe DN2E85, la volanul autoturismului fiind depistat un tânăr de 35 de ani, din Bucureşti.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru oprirea sau staţionarea în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis (20), pentru neutilizarea centurii de siguranţă (78), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (32), precum şi pentru alte abateri în trafic (117).

Alte 21 permise au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor privind neacordarea priorității de trecere autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar (5), pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare (6),  precum și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (10).

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat 27 pietoni, care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 283.000 de lei.” , se menționează în buletinul informativ al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.