Aproape jumătate din populaţia adultă suferă de o afecţiune cardiacă. Aceasta este concluzia unei campanii gratuite de screening derulate la Buzău. Cele mai frecvente afecţiuni depistate de medici au fost hipertensiunea arterială, aritmiile cardiace şi bolile ischemice.

În cadrul programului de screening cardiac gratuit oferit de o clinică privată, în luna aprilie, la deschiderea unei reprezentanţe în Buzău, peste 300 de buzoieni au fost testaţi prin efectuarea unei electrocardiograme. Rezultatele centralizate de medicii cardiologi care au oferit consultaţii gratuite buzoienilor arată că aproape jumătate dintre persoanele testate suferă de afecţiuni cardiovasculare, scrie site-ul de medicină sanatateabuzoiana.ro.

În cazul a 43% dintre buzoienii care au participat la programul de screening, electrocardiograma a arătat că suferă de cel puţin o boală de inimă care necesită investigaţii suplimentare. Aproximativ 10% din totalul celor testaţi necesitau tratament de urgenţă, în cazul lor impunându-se un consult cardiologic imediat. Cele mai frecvente afecţiuni depistate au fost hipertensiunea arterială, aritmiile cardiace şi bolile ischemice, afecţiuni favorizate, în general, de mai mulţi factori de risc, cum ar fi dietele alimentare dezechilibrate, aportul mare de sare, consumul băuturilor alcoolice, fumatul, sedentarismul.

Mai grav, spun medicii, este că lipsa controalelor medicale duce la depistarea târzie a acestor afecţiuni, care sunt cauzate printre altele de fumat, dieta nesănătoasă şi consumul de substanţe interzise.

România se află în continuare pe primele locuri în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de bolile cardiovasculare, după Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.