În perioada 22 – 28 iulie, poliţiştii buzoieni au fost angrenaţi, în acţiuni de prevenire a accidentelor de circulaţie în care pot fi implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane şi mărfuri, precum şi de verificare a legalităţii derulării unor astfel de transporturi.

Pe perioada desfăşurării acţiunii au fost oprite pentru verificări peste 500 de autovehicule, 360 dintre acestea fiind de transport marfă şi 162 de transport public de persoane.
În perioada desfăşurării acţiunii au fost aplicate 426 de sancţiuni contravenţionale dintre care: pentru nerespectarea regimului legal de viteză (69), pentru neutilizarea centurii de siguranţă (101), pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (două) şi pentru conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice (55). Totodată, poliţiştii au aplicat 108 de sancţiuni la alte abateri din trafic.
În aceeaşi perioadă a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acţiunea s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.