Tabăra de Sculptură Măgura împlineşte anul viitor 50 de ani de existenţă. Cu această ocazie se vor organiza manifestări, dar vor avea loc şi o serie de lucrări menite să promoveze obiectivul şi implicit judeţul Buzău.

Expoziţia de sculptură în aer liber conţine un număr de 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta. Sculpturile au fost realizate de reputaţi artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985, dar în ultimii ani, pajiştea care găzduieşte complexul expoziţional a devenit locul de petrecere al buzoienilor amatori de grătare la iarbă verde. Acest lucru se va schimba însă cât de curând, în urma unui parteneriat între Consiliul Judeţean Buzău şi Asociaţia „Forum Art”.

Consiliul Judeţean a aprobat proiectul prin care oferă sprijin asociaţiei „Forum Art” în demersul acesteia de a readuce în prim-plan tabăra de la Măgura. Pentru scoaterea din izolare a tezaurului ce cuprinde 256 de statui realizate de-a lungul celor 16 ediţii a taberei de sculptură, Asociaţia „Forum Art” şi-a propus iniţierea unei Şcoli Internaţionale de Sculptură care să se desfăşoare anual, în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Uniunea Artiştilor Plastici din România, Institutul Cultural Român, dar şi alte entităţi din ţară şi din străinătate.Proiectul ONG-ului buzoian urmăreşte transformarea taberei într-o entitate de artă funcţională, care să reunească anual, la Măgura, lumea artistică europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.