Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a decis suspendarea a două târguri educaţionale pe care urma să le organizeze la Brăila şi Buzău pe 28 februarie şi, respectiv, 6 martie, a declarat, miercuri, prorectorul instituţiei, Cezar Bichescu.

Potrivit acestuia, măsura a fost luată ca urmare a recomandărilor primite din partea Ministerului Educaţiei privind evitarea organizării de manifestări colective şcolare, în spiritul prevenirii răspândirii cazurilor de gripă, infecţii respiratorii şi altor viruşi.

Totodată, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi urmează să ia o decizie şi în privinţa suspendării sau nu a cursurilor universitare la extensiunea Facultăţii de Medicină, care funcţionează din 2015, în Enna (Sicilia), unde învaţă 340 de studenţi, majoritatea italieni. Deşi, potrivit curriculei, studenţii italieni vin în practică, în spitalele din Galaţi, această practică se desfăşoară doar în perioada de vară, aşa că în acest moment nu există nici un student italian în Galaţi. Totuşi, există profesori universitari gălăţeni care urmează să revină la Galaţi din Enna, dar sunt şi alte cadre universitare care urmează să plece în Sicilia.

Cât priveşte studenţii universităţii de la Galaţi care vin sau pleacă din Italia, până acum, sunt 14 astfel de tineri, înscrişi în programul Erasmus. Şapte studenţi au plecat pe 3 şi 24 februarie în Italia, la studii, în diverse universităţi din Abruzzo, Genova, Liguria şi Perugia, în timp ce alţi cinci studenţi urmează să plece în Apulia pe 28 februarie şi 2 martie.

De asemenea, o studentă a universităţii s-a întors la Galaţi pe 21 februarie din Roma, iar pe 28 februarie se va întoarce un alt student din Milano, care urmează să fie plasat în carantină.

La Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi mai învaţă şi o studentă din Republica Populară Chineză însă aceasta nu prezintă niciun simptom, ea venind în Galaţi în luna decembrie a anului trecut, perioadă după care a fost, preventiv, în carantină, timp de 14 zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.