Transportatorii se pregătesc să tragă frâna de mână din nou. Autorităţile ar putea mări cu 15 procente tariful maxim RCA la camioane de mare tonaj, pe care abia îl calculaseră după protestele de luna trecută.

Tariful maximal la care pot ajunge poliţele RCA ar putea fi, de fapt, mai mare cu până la 15 procente decât plafonul stabilit iniţial în cazul camioanelor de 16 tone. Şi ar putea ajunge la 8.600 de lei, nu doar la maximum 7.500 de lei. Anunţul a fost făcut de Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, într-un interviu pentru Profit.ro. Oficialul ASF spune că tariful maximal stabilit în plin protest al transportatorilor nu a luat în calcul toate cheltuielile companiilor de asigurări.

„Această majorare este numai în interesul asigurătorilor şi din punctul nostru de vedere – nejustificată. Noi am solicitat transparenţă maximă în calculul tarifelor, în stabilirea valorilor maximale care vor fi aplicate pe perioada de plafonare, cele şase luni, potrivit ordonanţei de urgenţă a Guvernului. Vom cere să participăm la calculul tarifelor. Avem rezerve serioase cu privire la corectitudinea datelor care vin de la asigurători. Tariful calculat pe data de 15 septembrie era destul de acoperitor pentru asigurători şi nu ar fi trebuit să apară informaţii că acesta va fi depăşit. Nu vom accepta niciun fel de depăşire”, a spus Constantin Isac, vicepreşedintele UNTRR.

„Ţin să precizez că şi în acest moment sunt colegi de-ai noştri care stau cu utilajele pe dreapta, aşteaptă acest tarif de referinţă să încheie această asigurare obligatorie RCA. Vedem că de fapt acest domn care încă nu a fost schimbat de către Parlamentul României îşi permite în continuare să ţină partea acestor multinaţionale”, a spus și Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.