De luna viitoare, tariful pentru apa de ploaie revine pe facturile tuturor abonaţilor operatorului care furnizează serviciul de apă şi canalizare în municipiul Buzău. Reprezentantii Primăriei Buzău afirmă că măsura a fost impusă de o lege adoptată în Parlament, de toate partidele.

Modificarea legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare a fost adoptată de Camera Deputaţilor în iunie şi a fost promulagată de preşedintele ţării pe 4 iulie. Potrivit documentului adoptat de Parlament, costurile generate de colectarea, transportul, epurarea şi evacuarea apelor pluviale vor fi suportate de utilizatorii serviciului, adică de populaţie.

Consiliul Local Buzău a adoptat proiectul prin care măsura va fi aplicată şi la nivelul municipiului Buzău, de la 1 ianuarie 2019, de către Compania de Apă. Proiectul a fost aprig dezbătut în şedinţa Consiliului Municipal Buzău, consilierii PNL considerând că tariful perceput putea fi mult mai mic. Noua conducere a Companiei de Apă spune că tarifele percepute pentru colectarea apei meteorice s-ar putea reduce doar după ce s-ar efectua un studiu amănunţit în acest domeniu.

Buzoienii nu mai au plătit „apa de ploaie” din august 2017, atunci când Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008 a aprobat scoaterea de la plată a apei meteorice a persoanelor fizice din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat, precum şi reducerea facturilor persoanelor juridice pentru acest serviciu cu 30%. Modificările aduse legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare permit administraţiilor locale să acorde subvenţii familiilor cu venituri reduse pentru aceste cheltuieli. Primăria Buzău nu a luat în calcul, deocamdată, această posibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.