Poliţiştii de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, a unui tânăr de 34 de ani din municipiul Buzău sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Măsura a fost luată în continuarea cercetărilor desfăşurate în cazul unei sesizări cu privire la faptul că, în cursul lunii septembrie a.c., un bărbat din Chiojdu a încredințat autoturismul și documentele de proveniență ale maşinii unei persoane, pentru a efectua autentificarea în vederea înmatriculării. Ulterior expirării termenului stabilit conform înțelegerii, persoana a refuzat să înapoieze autoturismul, prejudiciul fiind estimate la 14.000 de euro.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că principalul bănuit este tânărul de 34 de ani, din municipiul Buzău.

În urma investigaţiilor poliţiştii au stabilit că, prin folosirea a două înscrisuri olografe, din care rezulta în mod fals că acesta este proprietarul autoturismului, ar fi indus în eroare reprezentanții unei case de de împrumut din municipiul reşedinţă de judeţ.

Astfel, lăsând drept garanție autoturismul, ar fi obținut 30.000 lei.

Poliţiştii au descoperit autoturismul la punctul de lucru al societăţii comerciale şi au dispus măsura indisponibilizării, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, având în vedere faptul că buzoianul nu figurează ca deţinător de permis de conducere, în cauză au fost demarate cercetări şi cu privire la conducerea unui vehicul fără permis de conducere.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.