Sfârșit de săptămână cu semnificații speciale pentru una dintre cele mai prestigioase instituții de cultură ale Buzăului, Teatrul G. Ciprian, care organizează o serie de evenimente cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la prima premieră a teatrului.

Astfel, vineri, 8 aprilie, începând cu ora 11,00, va fi organizată Ziua Porților deschise. La ora 11,00, foaierul teatrului va avea loc vernisajul expoziției de fotografie de teatru, semnată de Ion Tăbăcaru, fotograful instituției, care se vrea o retrospectivă vizuală a celor 20 de ani de teatru. Între orele 11,30-18,30, cei interesați vor putea vizita spațiile Teatrului G. Ciprian (sala, scena, culisele, cabinele actorilor, cabina tehnică, birourile etc.) și să discute direct cu angajații pentru a afla cum se desfășoară viața în teatru: cum funcționează reflectoarele și sistemul de sonorizare, cum arată recuzita de teatru și costumele de aproape etc.

Duminică, 10 aprilie, de la ora 11,00, ziua aniversării primului gong va începe cu spectacolul pentru copii „Clowns”, de Ștefan Ruxanda, spectacol al Teatrului „Ion Creangă” din București. La ora 18,00, în foaierul teatrului va avea loc lansarea volumului „Cartea Teatrului – Evocări din culisele Teatrului George Ciprian”, a publicistului Marin Ifrim, iar de la ora 18,30, în sala teatrului vor fi înmânate diplome de excelență celor care au fost alături de Teatrul G. Ciprian de-a lungul celor două decenii de activitate. În fine, la ora 19,00 se va juca la spectacolul „Fii cuminte, Cristofor!” de Aurel Baranga, în regia Dianei Lupescu și scenografia Adrianei Raicu, avându-i în distribuție pe Silviu Biriş, Crenguta Hariton, Magda Catone și Cristian Nicolaie. Spectacolul se joacă de nouă ani cu deosebit succes, a fost invitat de două ori în Germania (2007 şi 2010) și a fost preluat și difuzat de Televiziunea Română în 2014, spectacolul făcând cel mai mare rating din istoria programelor culturale difuzate de TVR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.