poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul București, la o persoană bănuită de săvârșirea unui furt din autoturism comis pe raza municipiului Buzău.
Activitatea s-a desfășurat în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Buzău.
Fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 08 septembrie a.c., de către un bărbat de 34 de ani din localitatea Pietroasele, angajat al unei societăți comerciale din Buzău.
Polițiștii au stabilit că bănuit de săvârșirea furtului este un bărbat de 45 de ani, din municipiul București.
Din cercetări a reieșit faptul că în cursul acelei zile, bănuitul s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău și ar fi sustras din autoutilitara de serviciu a bărbatului, lăsată neasigurată, suma de 5.600 lei, în timp ce autovehiculul era staționat pe o stradă din municipiul reședință de județ.
De asemenea, în urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că la actul infracțional ar fi participat și un alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Pantelimon. Cei doi ar fi acționat împreună și în cazul furtului din autoutilitară de pe raza municipiului Buzău, sesizat în data de 05 octombrie a.c.
În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte, un dispozitiv tip telecomandă auto.
A fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bănuitului și a fost condus la sediul Poliției municipiului Buzău pentru continuarea cercetărilor.
Față de bărbatul de 45 de ani a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, iar polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.
Astăzi, în baza probatoriului administrat, va fi prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și în vederea sesizării instanței pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și polițiști de la Poliția municipiului București.

Pentru prevenirea acestor evenimente nedorite, polițiștii recomandă posesorilor de autoturisme:
-contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare, antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
-asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;
-a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
-ca proprietarii de autoturisme atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme, exemplificând în acest sens: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „Diplomat”, aparatură electronică, etc.;
-ca autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, în locuri izolate din punct de vedere al traficului de persoane;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.