Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a precizat, astăzi, la Buzău, unde a fost prezent la instalarea în funcție a noului președinte al organizației județene, Ovidiu Anghel, că inițiativa unor discuții cu Ion Vasile, Adrian Mocanu și Constantin Popa i-a aparținut și că vicepreședintele PNL Cezar Preda nu a avut niciun amestec în aceasta. Atanasiu a mai spus că acum nu se mai pune sub nicio formă problema aducerii în PNL a lui Ion Vasile și Adrian Mocanu, însă mai așteaptă un răspuns din partea lui Constantin Popa, de a se înscrie în partid. „Singura certitudine se numește Ovidiu Anghel, iar alături de el vom avea, săptămâna viitoare, o întregă echipă de conducere pe care tot Biroul Permanent Național o va nominaliza”, a spus Atansiu.

El a mai spus că inițiatorii acțiunii de duminică, ocazie cu care s-au adus acuzații și s-a cerut demisia lui lui Vasile Blaga și Cezar Preda, s-au situat în afara partidului: „Un conducător al partidului, la nivel județean, care cere demisia co-președintelui național pe baza gândurilor din capul lui, că ar fi luat nu-știu-ce bani ca să pună pe nu-știu-cine, atunci înseamnă că nu se regăsește printre membrii Partidului Național Liberal. Eu, unul, nu aș putea să stau într-o organizație în care să-i bănuiesc pe șefii mei că fac lucruri necurate. Oamenii au ieșit în stradă pentru motive inventate, nu pentru motive reale. Eu vă repet, că am venit, săptămâna trecută, să văd care este problema, să văd care ar putea fi o soluție, căci am discutat multe soluții, voi duce la Centru mesajul și se va lua o decizie. În mintea lor, au inventat niște soluții pe care le bănuiau ei și scenariile pe care le-au făcut ei. Nu s-au potrivit cu realitatea. Ghinion!”.

Teodor Atanasiu a negat cu claritate orice fel de amestec al deputatului Cezar Preda în decizia organizației centrale de a se purta discuții cu Ion Vasile și Adrian Mocanu: “Eu vreau să vă spun foarte clar: eu nu știu ce scenarii și-au făcut unul sau altul, singuri sau în grup, și la ce scenarii s-au gânditei și de ce nu m-au crezut când am spus foarte clar că discutăm cu foarte multă lume, pentru că nu mă pot duce la centru să prezint o variantă. Le prezint trei-patru variante și se alege varianta cea mai bună. De asemenea, vreau să fie foarte clar, că niciunul dintre membrii Partidului Național Liberal de la nivel central nu s-a gândit să facă jocuri în afara intereselor partidului, că este Cezar Preda sau altcineva. Cezar Preda este în conducerea Partidului Național Liberal, este membru la București, nu mai are treabă cu județul Buzău, iar cei care îl acuză că are tot felul de amestecuri și parti-pris-uri nu au dreptate, nu au deloc dreptate. Singurul din conducerea centrală care a fost desemnat să se amestece, adică să coordoneze această activitate pentru a obține un scor cât mai mare am fost eu, nu Cezar Preda, deci cu mine trebuie discutat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.