Asociația Climb Again dă startul Caravenei de cățărat, prin care va ajunge cu un panou mobil de escaladă la școli şi licee speciale pentru copii cu deficiențe de vedere din țară.
Programul a început în București şi a ajuns săptămana aceasta în Buzău, unde copiii se vor putea căţăra de pe 17 până pe 20 mai. Următorul oraş în care va merge caravana este Cluj (23-27 mai).

”Este unul din paşii pe care îi facem pentru a extinde proiectul Climb Again şi în alte oraşe. Vrem să mobilizăm comunităţile locale de căţărători şi nu numai să se implice şi să susţină proiectul copiilor cu deficienţe’’ – Claudiu Miu, preşedinte Climb Again.

În Buzău va avea loc un eveniment de lansare, în curtea școlii speciale pentru deficienți de vedere, la care sunt așteptați cel puțin 120 de copii. La eveniment, micile vedete Climb Again, profesorii și antrenorii lor vor povesti despre experienţele şi realizările pe care le-au avut. După eveniment, de marţi până vineri, antrenorii Climb Again vor căţăra pe panou sute de copii şi tineri cu deficienţe doritori să îşi facă o nouă pasiune.

În ultimii doi ani, asociația Climb Again a derulat multiple programe de promovare a escaladei în rândul tinerilor cu deficienţe senzoriale, motorii, psihice sau cu afecţiuni din spectrul autist. Escalada devine în acest context o metodă non-formală de învîţare şi nu se concentrează doar pe îmbunătăţirea izolată a unui anumit tip de abilitate, așa cum fac metodele tradiţionale (logopedia pentru deficienţe de vorbire, de exemplu), ci apelează în acelaşi timp la abilităţile fizice, psihice şi sociale, folosind tehnici adaptate şi jocul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.