Grupul parlamentar al PSD a votat, în cadrul şedinţei de plen care a avut loc marţi, 28 martie, pentru adoptarea proiectului de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.14/2016 pentru modificarea art.2 din Legea nr.248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Reglementările în vigoare, referitoare la vârsta maximă a copilului până la care se poate acorda stimulentul educaţional sub forma tichetelor de grădiniţă, sunt limitative şi discriminatorii. Astfel, copilul sub vârsta de 3 ani sau cel care împlineşte vârsta de 6 ani şi urmează învăţământul preşcolar, nu mai poate primi tichetul de grădiniţă, deşi participă la această formă de educaţie. De asemenea, legea care se aplică în prezent blochează accesul copiilor cu dizabilităţi ori probleme de învăţare la acest program de interes naţional, cu toate că specialiştii recomandă continuarea procesului educaţional în grădiniţă, cu depăşirea vârstei de 6-8 ani. Prin aceste limitări sunt afectaţi aproximativ 29.000 de copii din familii defavorizate, care ar urma să abandoneze cursurile învăţământului preşcolar, consecinţa fiind şansele mici de integrare în învăţământul gimnazial şi ulterior riscul de excluziune socială, care aduce cu sine noi probleme„, se precizează într-un comunicat de presă al Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților.
Având în vedere acest aspect, Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor a sprijinit şi a votat pentru acest proiect de lege care elimină vârsta maximă până la care se poate acorda stimulentul educaţional sub formă de tichete sociale de grădiniţă, precum şi a vârstei minime de la care se poate beneficia de acest drept.

Am votat astăzi în plenul Camerei Deputaţilor proiectul de lege care elimină vârsta maximă până la care se poate acorda stimulentul educaţional sub formă de tichete sociale de grădiniţă, precum şi a vârstei minime de la care se poate beneficia de acest drept. Vom asigura astfel un mediu educațional care să crească şansele de integrare în învăţământul gimnazial şi totodată să scadă riscul de excluziune socială, mai ales pentru preșcolarii proveniți din familiile defavorizate„, a scris pe pagina de Facebook deputatul PSD de Buzău Marcel Ciolacu, liderul grupului PSD din Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.