Începând de vineri 18 şi până pe 25 mai, buzoienii vor avea parte de spectacole de teatru, întâlniri şi discuţii cu mari actori şi reprezentaţii ai studenţilor de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică. Festivalul VedeTeatru se va desfăşura în sala de spectacole a Consiliului Judeţean Buzău, Cafeneaua Artiştilor şi aula Bibliotecii Judeţene. Gala se ţine la Consiliul Judeţean deoarece imobilul în care se află Teatrul ,,George Ciprian” este în renovare.

“Gala Vedetelor – VEDETEATRU este dedicată vedetelor autentice din domeniul teatral şi este primul teatru de proiecte cu finanţare de stat din România, care funcţionează perfect în acest fel din 1995. Teatrul are spectacole cu vedete, care se joacă, de ani de zile, cu casa închisă; pentru că teatrul are spectacole cu decor minimal, care le conferă mobilitate, putându-se juca şi în spaţii mai puţin dotate tehnic, cum este sala de şedinţe a Consiliului Judeţean.” a explicat directoarea Teatrului „George Ciprian”, Marinela Ţepuş.

Seria de evenimente se va deschide oficial la sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Buzău, sâmbătă 18 mai de la ora 19.00 cu un vernisaj al expoziţiei de păpuşi şi marionete prezentată de Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică din Capitală.

În cadrul concursului Vedeteatru vor fi jucate piesele: ,,Sirena si Victoria”; ,,Părinţii teribili”;,,Vacanţă în Guadalupe”; ,,Elixirul”;  ,,Feisbuc”; ,,Insomniiile … de altădată”; ,,Fii cuminte, Cristofor!”; ,,Variațiuni enigmatice” şi ,,Pomul Vieţii”.

Pe lângă Secţiunea oficială, vor exista şi alte secţiuni: spectacole de stradă – în Parcul Crâng, întâlniri cu mari actori care au jucat în ultimii zece ani pe scena Teatrului „George Ciprian” din Buzău, cu directori ai unor teatre care au fost prezente în festival în cei zece ani, audiţii ale unor spectacole de teatru radiofonic la Biblioteca Judeţeană şi spectacole la Cafeneaua Artiştilor.

Festivitatea de premniere va avea loc sâmbătă 25 mai, iar la final va putea fi urmărit un spectaculos foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.