Un buzoian a figurat mai bine de trei ani ca fiind decedat în evidenţele Casei de Sănătate, deşi în tot acest timp a beneficiat de servicii medicale şi medicamente gratuite.

Bărbatul de 52 de ani suferă de mai multe afecţiuni cronice printre care şi diabet, astfel că lună de lună trece pe la medicul de la familie pentru a-şi ridica reţeta pentru medicamente. De curând, a aflat cu stupoare că în evidenţele Casei de Asigurări de Sănătate figura ca decedat.

”Mi-a zis doamna doctor că în evidențele casei de asigurări e o greşeală şi apar ca decedat. M-am dus la o funcționară și i-am zis uitați doamnă că trăiesc. S-a uitat în calculator și mi-a zis că a fost o greșeală pe undeva”, spune Cornel Crivăț.

Cornel Crivăţ a înviat din morţi, în scripte, abia după ce a mers cu dosarul de pacient la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate să-şi dovedească existenţa. Pentru această greşeală comisă în acte trebuie să plătească acum medicul său de familie.

”Iniţial, am primit din partea Casei de Sănătate o impunere, în urma unui control punctual pe calitatea de pensionar de invaliditate și din această listă un pacient mi-a atras atenția, un pacient care figura ca decedat în perioada 2008 – 2011. Casa de Asigurări pe mine m-a plătit pentru acest asigurat timp de trei ani la punctajul maxim care se poate acorda unei persoane. Abia după ce am depus contestaţie a fost schimbată calitatea asiguratului din decedat în salariat”, a declarat medicul Angela Mazdrag.

Datele asiguraţilor din Buzău au scos la iveală multe nepotriviri între baza de date a CNAS şi evidenţele celor 200 de medici de familie, iar aceştia trebuie să plătească pentru fiecare dintre ele. Suma totală care trebuie returnată Casei se ridică la 120.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.