Solicitarea președintelui Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu , pe care a trimis-o președintelui României a primit astăzi un răspuns. Traian Băsescu a transmis astăzi că nu se declară starea de urgență în Buzău, și că este o situație care se gestionează la nivel local.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, luni, la ora 16.00, după consultările cu partidele politice de la Palatul Cotroceni. Șeful statului s-a referit în această declarație și la solicitarea Consiliului Județean Buzău care a cerut decretărea stării de urgență în județ.

“Am primit și scris solicitarea publică a domnului Ponta și de la președintele Consiliului Județean Buzău pentru instituirea stării de urgență în județ. Știu că se încearcă atragerea cu disperare a președintelui în dispute publice, nu am timp și nici disponibilitate pentru așa ceva. Vă rog pe toți să citiți articolul 93 din Constituția României. Potrivit legii, nu suntem în situația de a declara stare de urgență și nici Constituția, nici legea nu se referă la situație de viscol sau ninsoare. Această situație se gestionează la nivel local sau județean. Ori a fost vorba de o capcană în care să fie atras președintele, ori a fost vorba de necunoașterea legii”, a declarat președintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.