Polițiștii buzoieni au controlat peste 300 de autovehicule (105 efectuau transport public de marfă şi 57 transport public de persoane) şi au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespecatrea  H.G.69/2012 privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, 7 la O.G.37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, una la H.G.1373/2008 privind reglemenatrea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România, în restul situațiilor fiind vorba de încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii au depistat pe Șoseaua Constanței din municipiul Buzău un șofer prahovean de 25 de ani, care transporta marfă cu un ansamblu de vehicule și în cazul căruia au fost identificate nereguli privind funcționarea tahografului. Prahoveanul a fost sancționat contravențional și s-a dispus imobilizarea până la îndeplinirea condițiilor de legalitate.

Printre cei sancţionaţi contravenţional s-a numărat şi un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Mărăcineni, care efectua transport marfă. La verificările efectuate, polițiștii au constatat că autovehiculul avea termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat. Șoferul a fost sancționat contravențional, totodată fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.

Un alt șofer, în vârstă de 62 de ani, din Țintești a fost depistat de polițiști în timp ce efectua un transport de marfă, fără a deține atestat valabil.

De asemenea, în urma controalelor efectuate la transportatorii de persoane, poliţiştii au sancţionat contravenţional un șofer care efectua transport public de persoane, fără a avea afișat în interiorul autovehiculului, la loc vizibil, tariful cu prețurile pentru fiecare călătorie, respectiv afișul cu privire la obligativitatea pasagerilor de a purta centura de siguranță pe timpul călătoriei.

Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) pentru anul 2020, iar activitățile pe această linie vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.