Probleme pe şantierul de la podul Mărăcineni: lucrările de reabilitare sunt în întârziere, din cauza numărului mic de muncitori angrenaţi în activitate. Ritmul în care avansează reparaţiile nemulţumeşte atât autorităţile cât mai ales şoferii şi navetiştii care folosesc această rută. Din cauza restricţiilor, operatorii de transport călători sar peste curse, deoarece le rămân maşinile în trafic, spre disperarea navetiştilor plătitori de abonamente.

Reabilitarea podului metalic de la Mărăcineni, demarată la finele lunii trecute, este în întârziere. Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, susţine că declajul de circa o săptămână este generat de numărul mic de muncitori trimişi în zonă de firma constructoare.

Acesta este motivul pentru care reprezentantul Guvernului i-a convocat pe reprezentanţii firmei de construcţii, ai firmei de proiectare, Secţiei de Drumuri Naţionale, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, precum şi pe dirigintele de şantier într-o şedinţă de analiză a stadiului lucrărilor la acest important obiectiv.

Firma de construcţii a dat asigurări că va recupera aceste întârzieri prin suplimentarea forţelor, astfel ca în afară de lucrătorii care se vor ocupa de sablarea şi vopsirea structurii metalice, să aloce permanent un număr de 20 de muncitori pentru repararea plăcilor betonate şi turnarea unei şape noi, înaintea operaţiunii finale de asfaltare.

Prefectul Judeţului Buzău a mai cerut reprezentanţilor ITM şi SDN Buzău să verifice zilnic dacă firma constructoare îşi respectă obligaţiile asumate în urma discuţiilor de miercuri, iar dirigintele de şantier urmează să prezinte săptămânal un raport cu privire la stadiul lucrărilor.

Din cauza restricţiilor de circulaţie de la pod şi a traficului aglomerat, autobuzele şi microbuzele care efectuează transport de călători în jumătatea de nord a judeţului, inclusiv la Râmnicu Sărat, înregistrează mari întârzieri în anumite perioade ale zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.