După cazul de la C.A. Rosetti, desfiintarea unei alte unități de învățământ de la țară provoacă probleme în asigurarea transportului elevilor la școală, în condițiile în care trebuie respectate regulile impuse de pandemie.

La Berca, autoritățile au fost nevoite să închirieze un microbuz pentru a face față transportului tuturor copiilor la școli, după ce unitatea de învățământ din Pleșcoi a fost desființată.

Primarul Ionel Dobrița și-a exprimat revolta față de deciziile autorităților centrale de a pune lacătul pe școala din Pleșcoi, în ciuda opoziției autorităților locale. 

„Vă salut cu mare drag!!!
DRAGI CETATENI, NU PRIMARIA BERCA A ÎNCHIS ȘCOALA PLEȘCOI, CI LA INSISTENȚELE ISJ BUZĂU PRECUM ȘI A PREFECTURII, A FOST EMIS ORDIN DE MINISTRU SPECIAL CA ACEASTĂ ȘCOALĂ SĂ FIE ÎNCHISĂ ÎN PLINĂ PANDEMIE!!!
Sunt curios dacă Guvernul României a ținut cont de toate problemele cu care se confruntă acum Liceul Berca, când a decis în luna august prin Ordin de Ministrul al Educației să ÎNCHIDĂ ȘCOALA PLEȘCOI!?
A ținut cont Ministrul Educației (când a hotărât închiderea școlii Pleșcoi) de HOTĂRÂREA CONSILIULUI LOCAL BERCA care spunea clar că este ÎMPOTRIVA închiderii Școlii Pleșcoi în plină pandemie??
S-a gândit Ministrul Educației în contextul actual de funcționare al unităților de învățământ (în schimburi pe grupe) cu ce vom transporta cei 200 de elevi din satele comunei, la care se mai adaugă și cei din Pleșcoi, care au rămas fără școală?
S-a gândit Guvernul României cum vom face noi față cu transportul elevilor la scoală?
Sunt curios dacă Guvernul României a ținut cont de problemele cu care se vor confruntă școlile din mediul rural în contextul pandemiei, când programul elevilor este schimbat radical față de programul normal!?
Vă spun eu doamna ministru….. transportul elevilor școlari și preşcolari de acasă la şcoală şi înapoi reprezintă o problemă în acest an în majoritatea localităţilor din tară, în condiţiile în care microbuzele școlare vor efectua curse de două sau chiar trei ori mai multe față de anul școlar precedent… asta pt că ați luat niște măsuri fără să țineți cont de acest aspect:
TRANSPORTUL ELEVILOR.
Dragi părinți, avem trei microbuze școlare pentru toată comuna dar acestea nu mai pot să transporte elevii la capacitate maximă.
Astăzi, pe o parte din elevi i-au adus părinţii, pentru că nu am reușit să-i aducem pe toți cu microbuzele.
Nu vom face față cu aceste trei microbuze, dar pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, începând cu ziua de mâine, vom SUPLIMENTA cu un microbuz închiriat de la o firmă particulară.
Vom rezolva astfel transportul elevilor din SATUC!”, a scris primarul comunei Berca, Ionel Dobrița, pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.