Ofiţeri de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie  – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru a fi efectuate cercetări împotriva unui tânăr de 27 de ani, a unui bărbat în vârstă de 64 de ani şi a unei femei de 61 de ani, toţi din municipiul Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea, pe nedrept, de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cei trei sunt suspectaţi că, în calitate de asociaţi şi administratori a două societăţi comerciale din municipiul Buzău, au falsificat documente care atestau dreptul de folosinţă al unor terenuri agricole, documente necesare obţinerii de plăţi naţionale directe complementare prin intermediul A.P.I.A. Buzău pe care le-au depus în cadrul instituţiei, fiindu-le acordată suma de 176.000 lei .

Totodată, suspecţii au completat cu menţiuni nereale cererile de acordare a plăţilor prin atestarea culturilor înfiinţate pe aceste suprafeţe, în realitate terenurile nefiind lucrate în anul respectiv. Poliţiştii de investigare a fraudelor acţionează pentru recuperarea prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.