646x404

Municipiul Buzău are de miercuri încă opt cetăţeni de onoare. Printre aceştia şi trei jurnalişti căzuţi la datorie cărora le-a fost conferit titlul port-mortem. Este vorba de Laurenţiu Păun, mort la începutul lunii martie după ce a fost strivit de o maşină în timp ce filma un accident de circulaţie, şi de Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, ucişi în explozia de la Mihăileşti în urmă cu zece ani. Membrii ai familiilor celor trei au primit distincțiile în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Primăria Buzău, dar și câte un plic cu 500 de lei.

400x200Dintre cei opt noi cetățeni de onoare ai orașului Buzău, doar unul este în viață. Este vorba despre general de brigadă Lucian Foca, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, care a promis că va dona cei 500 de lei, banii primiţi cu acest prilej familiei femeii din localitatea Mitropolia care, la sfârşitul lunii ianuarie, aflată în chinurie facerii, a fost scoasă din nămeţi de către militari şi dusă la maternitate.
Tot miercuri, a fost decernat şi titlul de
om al anului”, disticţie acordată directorului Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu”, profesorul Ionel Banu.

Banu-300x336În cadrul aceleiaşi festivităţi care se înscrie în seria acțiunilor prilejuite de Zilele Buzăului, Constantin Boşcodeală i-a premiat cu câte 500 de lei şi o plachetă a municipiului Buzău pe toţi ceilalţi 60 de cetăţeni de onoare ai municipiului Buzău.


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.