Arestări în cazul traficanților de droguri, prinși zilele trecute de polițiștii și procurorii de la Crimă Organizată Buzău.

„Buzoianul de 25 de ani și doi arădeni, de 30, respectiv 39 de ani, au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.” , anunță Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Reamintim că, sâmbătă, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Buzău au prins în flagrant delict mai multe persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, iar peste 1 kilogram de cocaină a fost indisponibilizat de poliţişti, în urma unor percheziții domiciliare.

„La data de 25.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului S.V.M., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri in vederea consumului și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

În cauză s-a stabilit faptul că mai multe persoane au deținut droguri de risc și mare risc și produse susceptibile de a avea efect psihoactiv atât pentru consum propriu, cât și pentru a le comercializa către consumatori de pe raza județelor Timișoara, Arad, Buzău, Brăila și Galați.
La data de 24.07.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Timișoara, a unei persoane în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de 300 de grame de cocaină.
În paralel, pe raza județului Buzău, în localitatea Pătârlagele, a fost identificat și oprit în trafic inculpatul S.V.M. asupra căruia a fost găsită cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină, pe care intenționa să o comercializeze pe raza județului Buzău.
La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Arad, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de 1 kilogram de cocaină, cu o valoare de piață de aproximativ 100.000 de euro.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul S.V.M. va fi prezentat Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, urmând ca la sediul DIICOT-Biroul Teritorial Buzău să fie aduse și alte 3 persoane în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O București, B.C.C.O. Timișoara, S.C.C.O. ARAD, al jandarmilor din cadrul I.J.J. Arad și Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.” , se arată într-un comunicat al DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.