Ieri, la Colegiul „B.P. Haşdeu” din municipiul Buzău a fost lansat proiectul „Şahul călător”, un turneu interactiv cu piese de şah-gigant, destinat încurajării sportului minţii.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a jucat prima partidă, având ca adversar un copil-şahist în vârstă de aproape 6 ani, Teodor Lazăr.

„Prima ediţie a turneului „Şahul călător”, cu siguranţă o premieră naţională, se va încheia pe data de 1 Decembrie 2018, la aniversarea Centenarului Marii Unirii, ocazie cu care primii 100 de şahişti-elevi din municipiul Buzău vor primi premii consistente. România are nevoie de modele, iar şahul este indispensabil în educarea tinerei generaţii”, a declarat, la deschidere, primarul municipiului Buzău.

Directorul Palatului Copiilor din Buzău, George Vlad, a precizat că fiecare instituţie de învăţământ din municipiu şi din judeţul Buzău va găzdui „Şahul călător” timp de două săptămâni. „Următoarea destinaţie este Şcoala Normală „Spiru Haret”, după care va urma Şcoala gimnazială „George Emil Palade”, instituţii de învăţământ cu elevi de mare valoare în acest sport”, a spus George Vlad.

La rândul său, preşedintele secţiei de şah a SCM Gloria Buzău, P.D. Popescu, a afirmat că „clubul Gloria Buzău doreşte stimularea copiilor şi tinerilor valoroşi pentru că sportul minţii, cum mai este denumit jocul de şah, face casă bună cu matematica, informatica, dar şi cu marile performanţe din domeniul managementului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.