Primarul Constantin Toma a făcut publică intenţia Primăriei de a transforma cele două castele de apă din Parcul Crâng în muzeu. Turnurile vor fi reabilitate complet, iar pe cel din beton va fi amenajat şi un observator astronomic. Proiectul ar putea fi definitivat până la finalul acestui an.

Sursa de apă Crâng, care face parte din zestrea Companiei de Apă, ar putea fi transformată într-un muzeu al apei.

Aici se află primele două castele de apă – unul din cărămidă iar celălalt din beton – care au servit la alimentarea cu apă a buzoienilor.

Deocamdată proiectul este în faza incipientă, urmând ca specialiştii să stabilească ceea ce trebuie făcut pentru ca Sursa de apă Crâng să fie transformată în muzeu.

Cele două castele de apă, aflate în stare de abandon, fac parte deja din istoria oraşului şi trebuie păstrate ca atare.

La ultimul nivel al construcţiei din beton va fi amenajat un observator astronomic menit să aducă stelele mai aproape de buzoieni şi să devină unul dintre cele mai atractive locuri din oraş.

Castelul de apă construit din cărămidă a fost prima sursă de apă a Buzăului, apoi a fost abandonat, fiind înlocuit cu turnul din beton care, după o lungă perioadă de folosire, a fost şi el abandonat.

Iniţial, locaţia viitorului Muzeu al Apei fusese gândită să se afle în incinta noului sediu al Companiei.

În final, s-a ajuns la concluzia că cel mai potrivit ar fi ca muzeul să fie amenajat acolo unde a început istoria alimentării cu apă a oraşului Buzău.

Proiectul Muzeulul Apei de la Buzău ar putea fi definitivat până la finalul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.