După o suferință cumplită pe un pat de spital din New York cunoscuta cântăreață buzoiancă Marilena Dobre s-a stins din viață. Familia ei a aflat dureroasa veste de la o prietenă a artistei din New York, care a telefonat surorii ei. Sora artistei fusese înștiințată de aceeași persoană despre starea cântăreței și se pregătea să plece peste ocean pentru a-i dona o parte din ficat, pentru că Marilena era pe o lungă listă de așteptare pentru transplant de ficat. Femeia de 43 de ani era ținută în viață de aparate. Marilena Dobre era plecată în SUA de mulți ani, avea un studio de înregistrări și totul părea că merge bine. Întreaga familie este șocată de vestea că nici m,ăcar medicii americani considerați a fi dintre cei mai buni nu au reușit să o salveze. Potrivit surorii artistei , aceasta a cerut prin testament să fie înmormântată în New York.

Marilena Dobre a studiat încă de la 10 ani canto clasic şi pian la ”Şcoala Populară de artă” din Buzău. A debutat la Festivalul de la Mamaia 1997 pe când avea 18 ani (a obţinut locul I la secţiunea ”creaţie”) şi a fost solistă mai mulţi ani la Teatrul de Revistă Toma Caragiu din Ploieşti.

MARILENA DOBRE, ACTVITATE MUZICALĂ:
– devine absolventă al Şcolii populare de artă din Buzău;
– În toamna anului 1987 este angajată la Teatrul municipal din Ploieşti secţia estradă;
– Efectuează turnee în toată ţara
PREMII OBŢINUTE:
– debutează în anul 1985 la Festivalul de muzică uşoară de la Amara unde obţine o menţiune;
– în anul 1987 participă la Festivalul de muzică uşoară de la Amara unde obţine marele trofeu;
– în anul 1987 particpă la Festivalul naţional de muzică uşoară de la Mamaia – la secţiunea creaţie cu melodia Nu e uşor – compusă de Cornel Fugaru, unde obţine premiul I
MELODII DIN REPERTORIU:
Melodii compuse de Ionel Tudor
ORE
Melodii compuse Ion CristinoiuSĂ NU NE ASCUNDEM DUPĂ VORBE
Melodii compuse Viorel Gavrilă
NU ŞTIU CUM M-AM ÎNDRĂGOSTIT
TINEREŢE, CÂNTEC MINUNAT
Melodii compuse Cornel Fugaru
NU E UŞOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.