Mai multe clase de la Școala nr. 1 din Râmnicu Sărat și una de la Colegiul Hasdeu intră în scenariul roșu, după apariția unor cazuri de COVID. De asemenea, în funcție de creșterea sau scăderea ratei de infectare cu coronavirus, unitățile de învățământ din mai multe comune își schimbă scenariile.

Deciziile au fost luate în urma unei ședinței de azi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Noile scenarii le regăsiți mai jos, potrivit comunicatului transmis de autorități. 

„În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, desfășurată astăzi, 5 octombrie, în sistem audioconferință, au fost adoptate mai multe hotărâri privind modul de desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Buzău.

În urma propunerilor venite din partea Consiliilor de administrație ale școlilor/grădinițelor și avizate de către Direcția de Sănătate Publică Buzău, membrii CJSU au decis:

 • reluarea desfășurării cursurile ”față în față” la Grădinița cu Program Normal Mătești din comuna Săpoca, județul Buzău, începând cu data de 09.10.2020.
 • suspendare cursurilor ”față în față” la clasa a XII –a H de la Colegiul Național ”B.P.Hașdeu”, până la data de 15.10.2020, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
 • suspendarea cursurilor ”față în față” la clasa a VI-a C, la clasa a VII-a A și la clasa a VIII –a B de la Școala Gimnazială nr.1 din municipiul Râmnicu Sărat, până la data de  10.2020, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).

De asemenea, ca urmare a ratei de incidență cumulate la 14 zile pentru fiecare localitate din județul Buzău, calculată de către DSP și aferentă perioadei 20.09-03.10.2020, au fost stabilite scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Buzău:

 • începând cu data de 06.10.2020 se aprobă trecerea de la scenariul 2 (galben) la scenariul 1 (verde) de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2020-2021, în următoarele unități administrativ teritoriale:
 • Comuna Costești: Școala Gimnazială comuna Costești; Grădinița cu Program Normal sat Pietrosu, Grădinița cu Program Normal sat Spătaru, Școala Gimnazială ”General Ștefan Gușă” sat Spătaru;
 • Comuna Pârscov: Școala Gimnazială ” Vasile Voiculescu” comuna Pârscov, Școala Primară sat Bădila, Școala Primară sat Lunca Frumoasă, Grădinița cu Program Normal comuna Pârscov;
 • începând cu data de 06.10.2020 se aprobă trecerea de la scenariul 1 (verde) la scenariul 2 (galben) de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2020-2021, în următoarele unități administrativ teritoriale:
 • Comuna Vernești: Școala Gimnazială sat Cândești, Liceul Tehnologic comuna Vernești, Grădinița cu Program Normal sat Căndești, Școala Gimnazială ” Nicolae Ioan Jilinschi” comuna Vernești, Grădinița cu Program Normal, sat Zorești, Grădinița cu Program Normal, ” Vasile Aldea”m sat Zorești Grădinița cu Program Normal, sat Niscov, Grădinița cu Program Normal comuna Vernești.
 • Comuna Viperești: Școala Gimnazială comuna Viperești, Școala Primară sat Pălici, Școala Primară sat Rușavăț, Școala Primară sat Tronari, Școala Gimnazială sat Ursoaia , Grădinița cu Program Normal comuna Viperești;
 • Comuna Luciu: Școala Gimnazială” Prof, Dr. Ion Anghel” comuna Luciu, Grădinița cu Program Normal sat Caragele, Grădinița cu Program Normal, comuna Luciu.
 • scenariul de funcţionare al celorlalte unităţi de învățământ în anul școlar 2020-2021 este cel prevăzut în anexa nr.1 la Hotarărea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău nr. 19/10.09.2020 și hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău nr.22/21.09.2020, nr. 24/24.09.2020, respectiv 25/30.09.2020.” , informează Prefectura Buzău. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.