Hidrologii au emis un cod galben pentru două râuri importante ca debit din judeţul Buzău. Codul este valabil de astăzi de la ora 14:00 până mâine la ora 18:00. Ca fenomene sunt semnalate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Pe râurile din bazinele hidrografice: Olt superior şi afluenţii Oltului din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi jumătatea de nord a judeţului Vâlcea, Buzău superior şi afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior al Buzăului (judeţele Braşov, Covasna şi Buzău), Putna, Râmnicu-Sărat – bazine superioare şi afluenţi din judeţele Vrancea şi Buzău, bazinul superior al Trotușului și afluenții săi din bazinul mijlociu și inferior (judeţele Covasna, Bacău și Harghita), afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior al Bârladului (judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi), afluenţii mici ai Siretului şi Prutului din judeţele Galaţi şi Vaslui.

            Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte din judeţele Sibiu, Braşov, Covasna şi Vrancea.

           

Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.