Astăzi este ultima zi în care se mai pot face înscrieri în clasa pregătitoare. Potrivit situaţiei centralizate la nivelul Ministerului Educației, în judeţul Buzău, în cadrul celei de-a doua etape de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare au fost depuse până joi, la ora 12.00, 181 de cereri, în cele mai multe cazuri, respectiv 147, fiind vorba de copii care vor împlini 6 ani înainte de data de 1 septembrie. A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este destinată copiilor care fie nu au fost înscrişi în prima etapă, fie nu au putut fi repartizaţi pe locurile pentru care au optat părinţii. Opţiunile pot fi făcute numai pentru acele unităţi de învăţământ unde mai există locuri disponibile.

Ca urmare a numărului mare de solicitări în prima etapă, șase școli au solicitat suplimentarea numărului de clase pentru pregătitoare cu șapte clase în învățământul tradițional și o clasă de step by step. Este vorba despre Şcoala 12, Şcoala 2, Şcoala 16, Şcoala 15, Şcoala Pietroasele şi Şcoala 11 unde au fost solicitări numeroase pentru step by step ceea ce a necesitat constituirea încă unui colectiv. De altfel, Şcoala 11 şi Şcoala 15 au fost cele mai solocitate de părinți la înscrierea copiilor în învățământul primar în prima etapă, cu 173 de cereri și respectiv cu 140 de cereri

În plus, au fost aprobate și extinderi a numărului de locuri din clase astfel că în anul școlar următor clasele de pregătitoare vor funcționa cu 30 de elevi și nu cu 25, așa cum era stabilit inițial. Este vorba despre Şcoala 7, Şcoala 5, Şcoala 1, Liceul Pedagogic, Liceul de Artă şi şcolile 1 şi 5 din Rm. Sărat.

În județul Buzău, la 114 școli au rămas cu locuri neocupate în prima etapă de înscriere la pregătitoare. În total, 1.993 de locuri au rămas libere și 7 cereri au rămas de rezolvat pentru etapa a doua,  în perioada 8-17 mai, fiind destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. La nivelul întregului municipiu mai sunt disponibile 140 de locuri. Lista finală va fi publică în data de 24 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.