Persoanele care au obtinut anul trecut venituri din activitati independente mai au la dispozitie doar patru zile pentru a depune la Fisc formularul 200. Dupa aceasta data se aplica amenzi.

Luni, 16 mai, este ultima zi pentru depunerea declaratiei de venit pe anul trecut. Formularul 200 trebuie depus de persoanele care au obtinut in 2010 venituri din activitati independente, chirii si drepturi de autor.

Sunt obligate sa transmita sau sa depuna aceasta declaratie doar persoanele fizice care au inregistrat venituri din activitati independente, din inchirierea locuintelor sau din activitati agricole determinate in sistem real.

Trebuie sa depuna formularul 200 si cei care au avut castiguri din vanzarea titlurilor de valoare si din tranzactii valutare pe baza de contract, potrivit datelor comunicate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Sunt excluse de la transmiterea acestei declaratii acele persoane care anul trecut au obtinut venituri exclusiv din salariu sau pensie. In aceeasi categorie intra si cei care au castigat premii sportive sau la jocuri de noroc ori daca au avut venituri din dobanzi, dividende, mosteniri, donatii, burse sau alocatii de maternitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.