Un transport de ajutoare pentru sinistrații din Buzău, colectate de către militari va pleca astăzi din Timișoara va sosi în județul nostru în cursul zilei de mâine. Acțiunea de strangere a acestor ajutoare a aparținut militarilor din Garnizoana Timișoara, alături de colegii lor din Arad, Lipova, Brad și Lugoj.

Potrivit reprezentanţilor Garnizoanei Militare din Timişoara, în cursul zilei de luni va porni, de la Timişoara, un transport de aproximativ nouă tone de ajutoare constând în alimente nepersiabile şi textile (pături, lenjerii de pat, prosoape, haine groase) spre judeţul Buzău.

„Momentan punctul de colectare de la Garnizoana Militară este închis, urmând ca dacă pe viitor mai primim ordine să îl redeschidem. Tot ce am avut am centralizat şi trimitem spre cei care au nevoie. Avem aproximativ nouă tone de ajutoare din calculele noastre, de la Garnizoana Timişoara, dar şi de la celelalte garnizoane din Arad, Lipova, Brad şi Lugoj. În cursul zilei de astăzi (luni – n.r.), aceste tone vor fi transportate cu o aeronavă de pe Aeroportul Internaţional Timişoara spre Bucureşti, de unde vor pleca în zonele cu probleme, probabil în Buzău cu elicoptere sau camioane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Garnizoanei Timişoara, Adrian Jianu.
Primul transport a plecat din judeţul Mureş în 15 februarie, cu 4,5 tone de alimente neperisabile, iar în 17 februarie, alte două camioane ale Armatei au transportat la Baza Aeriană Câmpia Turzii 9,5 tone de ajutoare. Acestea au fost triate şi centralizate de Divizia 4 Infanterie, iar sâmbătă dimineaţa un convoi cu 15 camioane ale Armatei cu ajutoare provenind din mai multe judeţe din Transilvania a plecat către judeţul Buzău.

În judeţul Mureş s-au alăturat campaniei de strângere de ajutoare pentru sinistraţi locuitorii şi autorităţile locale din Târgu Mureş, Reghin, Luduş (care au organizat un transport special, în 14 februarie, către Buzău), Iernut, Sărmaşu, Deda, Vânători, Band, Daneş, Curteni, Sânpetru de Câmpie, Cucerdea, Târnăveni, Răstoliţa, Albeşti şi Stânceni.
Combiantul producător de îngrăşăminte chimice Azomureş SA a donat suma de 5.000 de euro Primăriei localităţii Săgeata din judeţul Buzău, pentru repararea sistemului de încălzire a şcolii din localitate, avariat din cauza gerului.
De asemenea, jandarmii mureşeni au strâns 5.000 de lei, bani din care au achiziţionat alimente neperisabile pentru sinistraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.