Romeo Sebastian Anghel, de 29 de ani este buzoianul identificat ca facand parte din grupul traficantilor de cocaina in transportul de 150 de kg, ridicat in urma cu doua zile in localitatea maramureseana Sapanta.Marfa care avea puritate de 99 la sută, a ajuns în Portul Constanţa în urmă cu o săptămână, într-un container din Bolivia ce a urmat traseul Chile-Mexic-Spania-Malta-România, potrivit Poliţiei Române.

 Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul Antidrog au stabilit, încă din 21 iulie 2010, că pe teritoriul României acţionează o grupare de traficanţi de cocaină ce aduce droguri din America de Sud, cu destinaţia finală Europa de Vest.Din investigaţii a reieşit că un alt membru al reţelei este spaniolul Moreno J., cu puternice conexiuni în rândul cartelurilor producătoare de droguri. Moreno a fost recomandat de Anghel ca fiind „un specialist” în găsirea de metode ingenioase de disimulare a drogurilor.

De asemenea, au fost identificaţi Moreno Alvarez Ibon, cetăţean spaniol, care a comandat drogurile în America de Sud, şi Marijan A., cetăţean croat, care urma să transporte o parte din droguri în Olanda şi Germania.Totodată, Romeo Anghel a avut rolul de a identifica o firmă în România, pentru operaţiunea de import a încărcăturii legale în care se aflau disimulate drogurile, ulterior aceeaşi firmă urmând a face exportul acestei încărcături în Olanda. 

Anchetatorii au stabilit, în urma investigaţiilor, că o importantă cantitate de cocaină a fost ascunsă în încărcătura legală a unui container, care a plecat în 14 decembrie 2010 din Santa Cruz-Bolivia, fiind încărcat cu parchet din lemn, de aproape 15 tone, valoarea mărfii fiind de aproximativ 12.000 de dolari. Potrivit procurorilor DIICOT, traficanţii ar fi intenţionat să transporte în România 500 de kilograme de cocaină.

În continuare, containerul a urmat traseul Chile (port Arica) – Mexic (port Manzanillo) – Spania (port Valencia) – Malta, ajungând în Portul Constanţa în 24 martie.În 29 martie, anchetatorii i-au depistat, în localitatea Sarasău, judeţul Maramureş, pe Romeo Anghel şi Moreno Alvarez, care intenţionau să părăsească România. De asemenea, în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş, a mai fost găsit un alt membru al reţelei, Nelu G., care se afla la sediul firmei importatoare. În urma percheziţiei făcute la sediul firmei, în cei 19 paleţi aflaţi în curtea societăţii au fost găsite 1.500 de pachete ce conţineau 150 de kilograme de cocaină, de puritate 99 la sută, au precizat procurorii DIICOT.

Aceştia au adăugat că valoarea totală a drogurilor este de zece milioane de euro. Romeo Anghel şi Moreno Alvarez au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. La anchetă au participat poliţişti antidrog, poliţişti de frontieră, ofiţeri SRI şi vameşi. Totodată, autorităţile române au colaborat cu DEA din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.