Astăzi, 8 decembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 7078;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 5882;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 184;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 908;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 846.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 61 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (9 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 3 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 4 și 86 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 A fost înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate COVID-19:
– DECES NR. 184: pacient în vârstă de 85 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: tumoră prostată, hipertensiune arterială, obezitate morbidă, diabet zaharat, ateroscleroză cerebrală.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău acționează în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 30000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.