Un tânăr buzoian, jandarm în Capitală, este personajul principal de astăzi, într-o postare de pe pagina de facebook a Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Chiar dacă are doar doi ani experiență ca jandarm, Ionuț Emil Boroian a dovedit o prezență de spirit și un altruism de invidiat, când a acordat primul ajutor, în urma unui grav accident produs la Urziceni, pe E 85, săptămâna trecută.

Aflat în concediu, Ionuț mergea la părinți, la Buzău, când s-a întâmplat totul:

„<<Deodată, am văzut un fum alb și mașinile care începuseră să aprindă luminile de avarii. Mi-am dat seama că e un accident.>>

Emil, un tânăr cu doar doi ani de experiență în Jandarmerie, a reușit să salveze dintr-un accident cinci vieți. De fapt, șase, căci una dintre femeile rănite era însărcinată.

Se întâmpla marțea trecută, pe seară, când Emil conducea pe drumul către casă. Era în concediu și mergea la Buzău, la părinți. În apropiere de Urziceni, la câțiva metri în fața lui, s-a petrecut accidentul. Două mașini s-au ciocnit, una dintre ele răsturnându-se în șanț.

A oprit imediat pe dreapta. De fapt, a fost singurul care a făcut-o. A coborât în șanț și a început, pe rând, să scoată victimele din mașina avariată. Femeia însărcinată este cea pe care a scos-o prima. Era rănită pe mâini și în stare de șoc. A dus-o la mașina lui și a întins-o pe banchetă.

<<Stați liniștită, toată lumea e bine! Merg să îi ajut și pe ceilalți.>>

Emil s-a întors la locul accidentului și a scos din mașina răsturnată toate persoanele care rămăseseră captive. Erau cinci. Una dintre ele, un bărbat, a reușit să iasă singur, spărgând cu piciorul luneta mașinii. Celelalte patru au fost scoase de Emil și duse la marginea șoselei, acolo unde ambulanțele începuseră să apară.

Și nu doar ambulanțele, ci și oamenii care priveau, ca spectatori, cu țigările aprinse, o secvență despre curaj și teamă, despre sânge și viață născută ori nenăscută, despre durere și nepăsare.

Într-un timp în care suntem nevoiți să ne adaptăm atâtor schimbări, avem nevoie să știm că putem găsi un sprijin în cei de lângă noi, că doar implicându-ne și ajutându-ne unii pe alții vom izbândi. Emil este un exemplu de curaj și implicare. Un exemplu al omului care va spune întotdeauna: <<Îmi pasă!>>”. , scrie în postarea de pe pagina de facebook a Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.