ghiveciu

UPDATE Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru a treia oară  procesul în care deputatul Marian Ghiveciu este judecat pentru infracţiuni de corupţie. În şedinţa care a fost programată, instanţa a constatat lipsa procedurii privind modalitatea de citare a martorilor şi a stabilit un nou termen pentru 25 noiembrie. Procesul judecat de ICCJ a mai fost amânat atât pe 21 septembrie, cât şi pe 18 octombrie.

Deputatul buzoian Marian Ghiveciu dă iarăsşi ochii cu judecătorii. Astăzi este programat un nou termen în dosarul în care este acuzat de fapte de de corupţie. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor personale  având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial. Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2005-2006, la instigarea lui Marian Ghiveciu, atât Borcan cât şi Costache,  profitând de funcţiile deţinute şi prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au contribuit la eliberarea în mod nelegal a două titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potenţial imobiliar, datorită vecinătăţii cu drumul european, în favoarea unor persoane care nu erau îndreptăţite să primească acele titluri de proprietate. Ulterior, aceste terenuri au fost cumpărate de Marian Ghiveciu de la persoanele care au obţinut titlurile, folosind această metodă. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată,şi Dumitru Borcan, şef al Compartimentului de Cadastru şi Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei şi membru în Comisia Locală Merei pentru aplicarea legilor fondului funciar.

Dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA de fapte de corupţie reintră pe rolul Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi se va judecă, astăzi, de la ora 12,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.