Cercetător ştiinţific la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare în Legumicultură din Buzău, dar şi preot, Costel Vânătoru este omul omului anului 2017 în municipiul Buzău. Cercetătorul buzoian a creat soiuri de legume şi fructe cu care a uimit România şi a ajutat Staţiunea legumicolă să deţină cea mai bogată colecţie de tomate din ţară.

Numai anul trecut, Costel Vânătoru, împreună cu echipa sa, a omologat şi brevetat şase noi soiuri de legume şi a depus alte şase noi creaţii biologice pentru omologare şi brevetare.

În prezent, el conduce Laboratorul de Genetică şi Ameliorare al Staţiunii de Cercetare Legumicola Buzau. La propunerea cercetătorului ştiinţific, Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de lege referitor la înfiinţarea „Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău”, care se află depus în Parlament.

Costel Vânătoru s-a născut pe 10 octombrie 1967 în localitatea buzoiană Lopătari, este căsătorit şi are două fete. A obţinut titlul de doctor al Facultăţii de Horticultură şi este cercetător ştiinţific principal gradul II.

În 2010, buzoianul a fost ales membru asociat al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice a României, iar din 2012 este membru corespondent. Membru al Societăţii Internaţionale a Horticultorilor, de la Bruxelles, Costel Vânătoru a susţinut 96 de referate ştiinţifice, dintre care 27 internaţionale.

În octombrie anul trecut, el a obtinut premiul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice pentru Cercetător ştiinţific la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare în Legumicultură din Buzău, dar şi preot Costel Vânătoru este omul omului anului 2017 în municipiul Buzău.

Cercetătorul buzoian a creat soiuri de legume şi fructe cu care a uimit România şi a ajutat Staţiunea de cercetare legumicolă din Buzău să deţină cea mai bogată colecţie de tomate din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.