Un parașutist din Garda Națională a Statelor Unite s-a lovit la cap după ce a aterizat greșit pe un câmp din apropierea aerodromului militar Boboc, județul Buzău. Aici are loc o importantă operațiune de desant care simulează atacarea unității de aviație cu 1500 de luptători din cinci țări aliate.

Incidentul de parașutare s-a produs pe timpul nopții, când peste o mie de americani au fost desantați pe terenurile agricole de lângă aerodromul Boboc. Atunci când militarii s-au regrupat, au observat lipsa unui camarad de 29 de ani. L-au găsit întins pe sol, cu răni la cap. El a fost transportat la Urgențele Spitalului Județean Buzău.

”Un militar de 29 de ani a fost rănit în timpul uni exercițiu de parașutare. A suferit un traumatism cranio-cerebral. La computerul tomograf s-a constatat că nu sunt altte leziuni”, a declarat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al spitalului din Buzău.

Doi militari americani au rămas cu victima la spital pe durata investigațiilor, pentru a afla dacă va fi nevoie de transferul rănitului la un spital militar din București.

Acțiunea de la Boboc este parte a celui mai complex exercițiu militar NATO din acest an de pe teritoriul României. Numărul total de militari participanți se ridică la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina și SUA), dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.