Un studiu gemiusAudience pentru luna noiembrie anul trecut relevă detalii importante despre interesul persoanelor în a-şi găsi un loc de muncă.

eJobs.roLinkedIn.com si bestjobs.com (bestjobs.ro/.eu) sunt cele mai accesate site-uri de către români, de pe desktop, atunci când sunt în căutarea unui job.
Studiul publicat de Wall Street arată că mai mult de 1,5 milioane de români îşi caută lunar, online, un job, adică peste 21% din totalul utilizatorilor de internet cu vârsta de peste 14 ani din România.

Cel mai accesat site de joburi este ejobs.ro, cu peste 800 000 de vizitatori în fiecare lună. LinkedIn se află pe locul doi, cu peste 700 000 de vizitatori pe lună, iar poziţia a treia este ocupată de bestjobs.com, cu 450 000 de vizitatori lunar.

Persoanele cu vârsta între 19 şi 24 de ani şi cele între 45 şi 49 de ani intră într-un număr mai mare pe site-uri de joburi. Mai exact, sunt peste 250.000 de vizitatori unici lunar pentru segmentul de varsta 19-24 şi aproximativ 213.000 de vizitatori unici pe lună pentru segmentul 45-49 ani.

Cei mai interesaţi de găsirea unui job sunt specialiştii, liber profesioniştii şi utilizatorii cu studii superioare. Ei reprezinta 45% din numărul total al celor care caută oferte de angajare, iar cei mai mulţi dintre ei apeleaza la platforma LinkedIn.com. Sunt urmaţi în clasament de angajaţii care presteaza o muncă nemanuală, pe o funcţie care nu necesită studii superioare, dar care lucrează într-un birou. Cei mai mulţi dintre ei se regăsesc pe site-ul eJobs.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.