Procesiunea de Boboteaza a adunat astazi pe malul raului Buzau peste o mie de oameni veniti sa asiste la slujba religioasa si sa ia o sticla cu Aghiazma mare. Slujba oficata cu ocazia Bobotezei a inceput inca de dimineata la Catedrala “Sf. Sava” de unde credinciosii au plecat pe jos in jurul orei 11.00 pana la podul de la Maracineni.
Pe malul raului Buzau convoiul cu enoriasi era asteptat de alte citeva sute de persoane care au asistat impreuna la oficerea unei slujbe religioase, la sfintirea unei cisterne de apa dar si a apelor raului Buzau. La finalul slujbei religioase, preotul Alexandru Tudose a aruncat in apa, conform traditiei, o cruce de lemn pentru care s-au luptat cinci tineri din Maracineni.
Crucea a fost in cele din urma recuperata din apa de Aurel Burlacu de 23 de ani din Maracineni . Tanarul nu se afla la prima reusita, el reusind sa ajunga primul la crucea aruncata in apa raului Buzau in ultimii cinci ani. El a primit din partea preotului Mihail Milea o icoana si o suma de bani si este convins ca va avea parte si de noroc si sanatate pe tot parcursul anului care a inceput.

La final , toti cei prezenti s-au inghesuit, sub supravecherea jandarmilor, la cisterna adusa pe malul raului Buzau pentru a pune mana pe o sticla de Aghiazma mare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.