Un tren în care se alfă aproximativ 1.000 de călători este blocat de mai bine de 15 ore în apropierea localităţii CA Rosetti. Trenul InterRegio 1574 Galaţi – Bucureşti a plecat de ieri de la ora 16.10 iar în jurul orei 21.30 a fost nevoie ca garnitura să fie schimbată în Brăila.

Reprezentanţii CFR Galaţi afirmă că trenul, care este blocat într-o zonă unde nămeţii depăşesc 3,5 metri, ar putea fi întors şi redirecţionat pe o rută ocolitoare, prin Tecuci, iar potrivit ISU Buzău în garnitură s-ar afla aproximativ 1.000 de oameni, între care nouă fotbalişti de la Oţelul.

Directorul Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii din Galaţi al CFR SA, Ionel Filimon, a declarat că această garnitură ar putea fi întoarsă la Făurei şi redirecţionată pe rută ocolitoare, prin Tecuci.
„Există varianta să aducem acest tren înapoi, în Făurei şi îl trimitem spre Bucureşti prin Tecuci – Mărăşeşti – Buzău – Ploieşti. Porţiunea în care se află acum este complet blocată”, a declarat acesta.

La rândul său, prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, a declarat că singura soluţie ar fi întoarcerea acestui tren spre Făurei. În garnitură se află aproximativ 1.000 de oameni, între care şi aproximativ 100 de studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi.

De asemenea, în tren se află şi nouă jucători ai echipei Oţelul Galaţi, care se deplasau spre Bucureşti, unde marţi dimineaţă ar fi urmat să plece în cel de-al treilea stagiu de pregătire în Spania.
Cei nouă jucători, Alejandro Viglianti, Cristian Sîrghi, Silviu Ilie, Samoel Cojoc, Valentin Munteanu, Cristian Brăneţ, Cornel Râpă, Ionuţ Neagu şi Sergiu Costin, au plecat din Galaţi luni, la ora 18.10, iar în jurul orei 21.30 au fost nevoiţi să schimbe trenul la Brăila. Împreună cu cei nouă jucători blocaţi în tren de aproximativ 15 ore se mai află medicul echipei şi doi masori.

„Viscoleşte continuu. În scurt timp o să se acopere complet şi geamurile vagoanelor. Ni s-a explicat că în faţă sunt troiene de câţiva metri, iar plugul care a fost în faţa trenului nu mai face faţă şi că se aşteaptă să vină un altul, mai puternic, de la Buzău”, a declarat Sergiu Costin, fotbalist la Oţelul Galaţi, aflat în tren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.