În această săptămână, majoritatea buzoienilor vor sacrifica porc din care își vor prepara diferite bucate pentru masa de Crăciun. Medicii veterinari atrag atenţia asupra unor reguli care ar trebui să devină o obişnuinţă pentru fiecare consumator de carne şi produse din carne. Veterinarii recomandă persoanelor care sacrifică porci în această perioadă ca, înainte de a consuma carnea, să o ducă la un laborator autorizat, în vederea efectuării examenului trichineloscopic.

În judeţul Buzău sunt amenajate trei centre ale Direcției Sanitar-Veterinare, dar testul se face şi în cabinetele medicilor veterinari din comune.  Pentru realizarea examenului trichineloscopic, trebuie luată o probă de carne din pilierii diafragmatici, adică din cei doi muşchiuleţi în formă de urechi de iepure, din musculatura intercostală ori din cea de la baza limbii. Acestea sunt singurele probe concludente în vederea stabilirii prezenţei parazitului care provoacă îmbolnăvirea.

Examenul trichineloscopic durează 10 minute şi costă între 10 şi 15 lei, în funcţie de cabinet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.