O altă instituţie de învăţământ superior îşi va deschide porţile, din aceată toamnă, pentru buzoienii care doresc să urmeze cursurile unei facultăţi în oraşul de reşedinţă.

Aceasta pentru că, ieri, consilierii municipali au adoptat, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind aprobarea „dării în folosinţa gratuită şi temporară a Universităţii <Valahia> Tîrgovişte a unor suprafeţe locative cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, situate în incinta Colegiului Agricol <Dr. C. Angelescu> Buzău”.

Primarul Constantin Boşcodeală a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este vorba despre o suprafaţă construită de 700 metri pătraţi, studenţii universităţii urmând să beneficieze de acces gratuit la sala de sport a colegiului, precum şi, contra cost, la cantina instituţiei de învăţământ preuniversitar. Sursa citată a mai afirmat că Universitatea „Valahia” este a 14-a instituţie de învăţământ superior care îşi deschide o filială la Buzău, şi că, în următorii trei ani, municipiul are toate şansele să devină un centru universitar în adevăratul sens al cuvântului. „Cel mai important lucru este să reuşim să construim campusul universitar”,  a spus Boşcodeală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.