UPDATE 18:10

,,După acțiunile drumarilor s-a reușit redeschiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum național, astfel:

DN 22, între Râmnicu Sărat și Băile

DN 23, între Gulianca și Brăila

DN 23B, între Măicănești și Codrești

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate. – DRDP Buzău

UPDATE 14:00

DJ 214A km 5+000-15+000 Largu – Rușețu – drum închis

DJ 203G km31+500-46+500 Haleș – intersecția Cetățuia – drum închis

DJ 203G km 18+000-31+000 S.Monteoru – Leiculești – drum închis

UPDATE 8:30 29 ianuarie

Situația pe drumurile județene

UPDATE 22:00

Accident la ieșire din Mihăilești către Buzău, pe E85.

,,Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Buzău către București de către un șofer în vârstă de 38 de ani, din Bacău, a intrat în coliziune cu mașina care se deplasa din sens opus, la volanul căreia se afla o conducătoare auto de 54 de ani, din Buzău.

Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferului din Bacău și a două pasagere din mașina conducătoarei auto din Buzău, în vârstă de 48 și 42 de ani, persoanele rănite fiind preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.” , precizează IPJ Buzău.

UPDATE 19:30

Situație drumuri județene blocate, ora 19:00

UPDATE 18:40

Bilanț și situația actuală, ISU Buzău:

În urma monitorizării situaţiei operative de pe raza judeţului Buzău, ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate, începând cu data de 28.01.2023 orele 08:00 până în prezent, personalul ISUJ Buzău a participat la gestionarea unui număr de 9 misiuni specifice astfel:

 • 1 misiune de deblocare a persoanelor rămase blocate cu vehiculele în zăpadă pe DN2E85 – 120 autovehicule cu 200 de persoane;
 • 2 misiuni transport persoane ce necesitau dializă – 1 din localitatea Nucu, comuna Bozioru și 1 din localitatea Pardoși
 • 2 misiuni transport persoane cu probleme medicale – 1 din localitatea Robeasca și 3 din localitatea Oreavu
 • 2 misiuni stingere incendiu – 1 casă în localitatea Homesti, com Grebănu și 1horn casă localitatea Banita, com Săgeata

Forțe și mijloace angrenate în misiuni: 150 de pompieri cu peste 25 de mijloace tehnice de intervenție, 70 de polițiști cu 36 autospeciale și 25 de jandarmi cu 9 autospeciale.
TOTAL forțe MAI – personal 245, tehnică 70

În ceea ce privește starea drumurilor din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – ninsori abundente, viscol si vizibilitate redusa, pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat măsura închiderii temporare a circulaţiei pe următoarele tronsoane de drum:
DN 22 – Rm Sărat – limită de județ Brăila
DJ 202 – Râmnicu Sărat -Puiesti
DJ 203A V-lea Râmnicului – Ghergheasa
DJ 203 – V-lea Râmnicului-Ziduri-Balaceanu
DJ 214A – Caragele-Rusetu
DJ 203I – Cilibia – Caragele
DJ 203D – Scutelnici- Smeeni
DJ 220 – Cochirleanca -Posta Câlnău
DJ 220 – Ghergheasa-Boldu
DJ 203D – Smeeni – Maxenu
DJ 203G – Sarata Monteoru- Leiculesti
DJ 203G- Hales- Spital Nifon
DJ 102H- Amaru-E85
DJ 102H – Corbu -E 85
DJ 203C – Mihailești -Movila Banului
De asemenea se menține restricția de 3,5 tone pentru circulația pe DN2E85.

În acest moment sunt nealimentate cu energie electrică un număr de 24 localități cu 4688 abonați, echipaje din cadrul distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

În continuare, situația din judeţ se monitorizează prin Centrul Operaţional Judeţean, precum şi prin Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Buzău, personalul fiind pregătit să intervină în cazul apariției unor evenimente generatoare de situații de urgență.

Măsuri de informare a cetățenilor
Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), recomandăm conducătorilor de autovehicule ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu anvelope corespunzătoare sezonului rece.
În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.
Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi autorităţilor locale. – ISU Buzău –

UPDATE 16:40

În acest moment pe DN2 E85 se circulă cu restricție de 3,5 tone – ISU Buzău

UPDATE 16:30

Începând cu ora 16:30 se redeschide circulația pe DN2 C, fără restricții. – ISU Buzău

UPDATE 16:00

Compania de Apă Buzău: Vă informăm că, din cauza lipsei tensiunii electrice, suntem în imposibilitatea furnizării apei potabile în localitățile: Săsenii Noi, Măgura, Păltineni și Grebănu. De asemenea, pe Valea Buzăului, de la Pătârlagele și până la Nehoiu nu funcționează nicio linie telefonică.

Orice neregulă sau problemă la sistemul de canalizare sau apă potabilă se poate sesiza numai la telefonul 0238 938.

UPDATE 13:25

S-a deblocat DN 2 în zona Comisoaia pe sensul spre Buzău. Autovehiculele sunt însoțite din blocaj către municipiul Buzău. Pe celălalt sens (spre Rm. Sărat) se menține blocajul!

– ISU Buzău –

UPDATE 13:05

Începând cu dimineața zilei de 28 ianuarie, Divizia 2 Infanterie „Getica” acționează cu detașamente de intervenție în situații de urgență în diverse localități afectate de precipitațiile din ultimele 24 de ore.

La Buzău, un efectiv de 50 de militari și 5 utilaje tehnice, din cadrul batalioanelor 200 Sprijin și 3 Geniu sprijină autoritățile locale la deszăpezirea a zeci de autovehicule rămase blocate pe DN 2 (E 85), între localitățile Buzău și Râmnicu Sărat.

Militarii vor fi prezenți atât timp cât situația o impune și se vor asigura că toți cei înzăpeziți vor putea să-și reia drumul în siguranță.

Nicoleta Pană, Divizia 2 Infanterie ,,Getica”-
Foto: Batalioanele 200 Sprijin Buzău și 3 Geniu Mărăcineni

UPDATE 13:00

Situație drumuri județene blocate:

UPDATE 11:30

Începând cu ora 11:30 se deschide DN 2, tronsonul limita cu Ialomița – Poșta Câlnău, fiind menținută restricția MTMA > 3,5 t. -ISU Buzău-

UPDATE 11:25

La acest moment acționează peste 80 de jandarmi.

Jandarmi în sprijinul celor blocați pe E85

UPDATE 11:11

Pe DN 2 utilajele au reușit să pătrundă de pe ambele sensuri, atât de la Buzău spre Râmnic, cât și de la Râmnic spre Buzău. Încep să se degajeze mașinile. Acțiunea este coordonată de directorul DRDP Buzău, Sorin Robu.

– DRDP Buzău –

UPDATE 10:15

Forțele au fost suplimentare. În acest moment acționează în teren pentru gestionarea situațiilor de urgență din județul Buzău 100 de salvatori din cadrul ISU Buzău cu tehnica de intervenție:
2 ATPVM
1 șenilată;
2 autocamioane
1 microbuz
4 A Serv
1 autospecială pirotehnică

În sprijinul pompierilor intervin polițiști, jandarmi și militari din cadrul MAPN.

De asemenea, pe lângă personalul și tehnica dislocate în primă fază, la ordinul IGSU, de la Unitatea de la Ciolpani spre Buzău sunt 14 subofițeri cu 3 mijloace (1 senilată, 1 microbuz, 1 camion) – ISU Buzău –

UPDATE 9:50

Am început să scoatem primele mașini, de pe sensul Rm. Sărat – Buzău – prefectul Daniel Țiclea –

Acționăm în zona Comisoaia cu toată resursa disponibilă, inclusiv sprijin de la Divizia 2 Infanterie ,,Getica” Buzău. – prefectul Daniel Țiclea –

UPDATE 9:40

Directorul DRDP Buzău, Sorin Robu, se află, încă de seara trecută, pe DN 2, porțiunea cuprinsă între Poșta Câlnău și Oreavul, pentru coordonarea echipajelor ce intervin pentru deblocarea drumului. Din păcate, misiunea echipajelor este îngreunată de tirurile ieșite în decor sau derapate pe mijlocul sensului de mers. – DRDP Buzău –

DN 2 E 85, între Poșta Câlnău și Oreavul

UPDATE 9:30

Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate pe DN 10. Crengile copacilor cedează sub greutatea zăpezii, acestea cad pe carosabil și încurcă circulația. Lucrătorii SDN Buzău, din cadrul DRDP Buzău, acționează pentru îndepărtarea crengilor de pe partea carosabilă. – Sursă: DRDP Buzău –

UPDATE 9:05

DRDP Buzău: După o noapte de eforturi susținute pentru a menține circulația în condiții de siguranță pe rețeaua de drumuri naționale, în condiții de cod portocaliu de vreme rea, situația la această oră este următoarea:

Drumuri închise circulației:

DN 2, pe raza județului Buzău

DN2C, Costești (Jud Buzău) – Padina (Jud Buzău)

Drumuri cu restricție de 3,5 tone:

DN22, Râmnicelu (Jud Buzău) – Brăila (Jud Brăila)

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale.

UPDATE 9:00

În acest moment se intervine în punctul Oreavu pe DN2 E85 cu circa 70 pompieri pentru recunoașterea în zonă și deblocarea eventualelor persoane rămase înzăpezite. – ISU Buzău –

UPDATE 8:55

În această dimineață, având în vedere situația operativă și condițiile meteo neprielnice, pentru optimizarea misiunilor și asigurarea conducerii și coordonarea intervențiilor, la nivel ISU BUZĂU, a fost dispusă măsura creșterii capacității operaționale, astfel tot personalul s-a prezentat la unitate fiind în masură să intervină în zonele potențial a fi afectate, anunță ISU Buzău.

Totodată pentru eficientizarea misiunilor, din ordinul IGSU au fost dislocate:
Șenilate: ISU Galați (2), ISU Brăila (1), ATPVM: ISU Bacău (1), ISU Prahova (1)

UPDATE 8:30

Situația drumurilor județene

UPDATE 8:05

,,Din cauza tirurilor neechipate corespunzător ieșite în decor sau derapate pe latul șoselei, circulația rutieră este în continuare închisă pe DN 2.

Pe tronsonul cuprins între Poșta Câlnău – Oreavul, tocmai din cauza vehiculelor de mare tonaj, utilajele de la Secția de Drumuri Naționale intervin cu dificultate pentru îndepărtarea zăpezii, astfel încât mașinile blocate în nămeți să poată avansa către cea mai apropiată localitate.” – DRDP Buzău

UPDATE 8:00

DN 10 – zona Hanului Ciuta, se circulă doar pe sensul Buzău – Nehoiu. S-a contactat responsabilul de drum. – ISU Buzău

UPDATE 00:0528 ianuarie

Apelul prefectului Daniel Țiclea: Evitați deplasările care nu sunt urgente. Respectați instrucțiunile autorităților.

UPDATE 23:45Se închide E85!

Începând cu ora 00:00 se blochează integral circulația pe DN 2 E 85, pe raza județului Buzău -limită județul Ialomița – limită județul Vrancea, anunță ISU Buzău.

Sursă video: facebook CNAIR

UPDATE 23:40

Se ridică restricția de tonaj pentru DN 10 – DRDP Bz

UPDATE 23:10

,,DN2, km 137, între Buzău și Râmnicu Sărat, un sens a fost deblocat după ce tirul care îl bloca a fost tractat. Utilajele DRDP Buzău au intervenit imediat cu lamă și material antiderapant, dar din pacate la scurt timp un alt tir a derapat și a blocat celălalt sens de mers. Intervenim și acolo pentru a debloca drumul.

Reamintim conducătorilor auto că este important să evite zonele afectate de fenomenele meteo, pentru a nu îngreuna acțiunea utilajelor de deszăpezire. În același timp le reamintim că este important să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător.” – DRDP Bz

UPDATE 22:35

Începând cu ora 23:00, pe DN 2 Buzău – Râmnicu Sărat și DN 10 Buzău – Brașov se instituie restricție de tonaj 7,5 tone – DRDP Buzău –

UPDATE 22:20

,,Vă aducem la cunoștință că cele aproximativ 100 de mașini care au fost nevoite să aștepte la ieșire din Pogoanele spre Călțuna au fost puse în circulație și situația a fost rezolvată!” – ISU Buzău –

Sursă video: Monica Ungureanu via facebook Meteo Buzău Original

UPDATE 21:50

Începând cu ora 22:00, se închide traficul pe DN 2C având în vedere blocajul dintre Pogoanele și Călțuna. – ISU Buzău –

UPDATE 20:55

,,Eforturile susținute ale drumarilor sunt zădărnicite și la această oră de șoferii inconștienți, în special ai mașinilor de mare tonaj, care au plecat la drum cu anvelope cu un grad ridicat de uzură. Din această cauză, pe tronsonul Maxenu – Smeeni, DN 2C, sunt peste 30 de autoturisme și autobuze oprite.
Cauza: un tir a derapat și a blocat partea carosabilă. La aceasta oră se intervine pentru degajarea zăpezii de pe partea carosabilă
.” – DRDP Buzău –

UPDATE 20:50

Închidere temporară (drumuri județene):
202 – Râmnicu Sărat – Puiești
203A Valea Râmnicului – Ghergheasa
203 – Valea Râmnicului – Ziduri – Bălăceanu
214A – Caragele-Rușețu
203I – Cilibia – Caragele
203D – Scutelnici- Smeeni
220 – Cochirleanca -Poșta Câlnău
203D – Smeeni – Maxenu
203G – Sărata Monteoru – Leiculești
203G- Haleș – Spital Nifon
102H- Amaru -E85
102H – Corbu – E 85
203C – Mihailești -Movila Banului

-ISU Buzău-

UPDATE 20:20

203D – între localitățile Mitropolia și Scutelnici, un microbuz cu muncitori nu mai poate inainta.
Microbuzul a fost scos fără probleme. Nu au fost victime
. – ISU Buzău

UPDATE 20:10

DJ 203I – 4 autoturisme înzăpezite în apropierea localității Caragele. Trei autoturisme au fost scoase. – ISU Buzău

UPDATE 19:40

Pe DJ 203 I între localitățile Cilibia și Gară Cilibia sunt blocate 3 autoturisme și 1 autoutilitară. Un sens de mers este acoperit cu dune de zăpadă, viscol puternic. – ISU Buzău

UPDATE 19:00

La aproximativ 5 km de la Hanul Ovidiu spre Urziceni, un TIR a derapat și a blocat traficul pe DN2 E85. Se acționează pentru degajare! – ISU Buzău

UPDATE 18:45

DJ 214 A: Luciu – Rușețu un autobuz cu 25 de persoane și 9 autoturisme blocate.
Se actionează în zonă cu un utilaj.

*ora 20:00* Autoturismele au fost deblocate. Pasagerii sunt transportati cu auto mai mici. Autobuzul rămâne la fața locului. – ISU Buzău –

UPDATE 18:25

S-a deblocat drumul de la Mihăilești pe un sens București – Buzău – Sursa: ISU Buzău

DJ102H -Amara -Vadu Pașii
Drum blocat- coloană autoturisme. A fost anunțat responsabilul cu deszăpezirea în zona respectivă – se intervine pentru degajare zăpezii de pe partea carosabilă cu utilaje de la firma contractată pentru zonă.
– ISU Buzău

DJ 202 -Vadu Pașii – Robeasca, coloană autoturisme – 2 microbuze cu muncitori blocate.
A fost anunțat responsabilul cu deszăpezirea în zona respectivă – se intervine pentru degajarea zăpezii de pe partea carosabila cu utilaje de la firma contractată pentru zonă.
– Sursa: ISU Buzău

UPDATE 17:50

La solicitarea Consiliului Județean Buzău, având în vedere viscolul și cantitățilele mari de zăpadă, începând cu ora 18:00 urmează a se proceda la închiderea temporară a circulației pe următoarele sectoare de drumuri:
DJ 203 G – Sarata Monteoru – Leiculesti, Hales – Spital Nifon. DJ 102H – Amaru – E85 si E85 – Corbu. DJ203C – Mihăilești – Movila Banului. – Sursa: ISU Buzău

UPDATE 17:40

DC10- Costești-Ziduri – drum înzăpezit
Acționează CLSU Ziduri. – ISU Buzău

UPDATE 17:30

DJ 102F – între localitățile Berca și Chiliile, drum blocat pe ambele sensuri. Se intervine pentru degajarea zăpezii cu utilaje de la firma contractată pentru zonă – ISU Buzău

UPDATE ORA 16:10

Autoritățile au impus restricții de circulație privind tonajul (la 3,5 t) pe două drumuri naționale din județul Buzău.

Este vorba despre DN 22 Rm. Sărat – Brăila, de la poziția kilometrică 2+800-30+000 (rute alternative ar putea fi DN 2B Buzău – Brăila sau DN 23 Focșani – Brăila) și DN 2 C Costești – Slobozia.

UPDATE 16:00

Ultimele 10 ore au adus numeroase probleme pe drumurile din județul Buzău, cel mai important lucru fiind, totuși, că autoritățile nu au raportat victime în urma incidentelor produse pe fondul condițiilor meteo nefavorabile.

Despre problemele înregistrate până acum (ora 16:00, 27 ianuarie), așa cum au fost ele prezentate de autorități, Jurnalul de Buzău a scris încă de la apariția primelor incidente (AICI, AICI, AICI, AICI, AICI și AICI.)

5 COMENTARII

 1. separatoarele de sens din beton pe E85 – sectorul Posta Calnau – Oreavu sunt responsabile de blocaj … in acele zone ar trebui folosite separatoare de sens cu cabluri ( vezi zona Afumati) care lasa zapada sa treaca si nu se comporta ca niste parazapezi

  DRDP Buzau este responsabil – si nu inteleg de ce il tot mentionati pe seful acestei companii nou infiintate .. el da la lopata ?

 2. Se mai aude ceva? Stau oamenii de aproape 24 de ore, nu mai au carburant, nu a trecut nimeni macar cu apa sau alimente…

 3. S-a deblocat DN 2 în zona Comisoaia pe sensul spre Buzău. Autovehiculele sunt însoțite din blocaj către municipiul Buzău. – ISU Buzău – ora 13:25

 4. ca intotdeauna pe site-uriule autoritatilor din buzau nu a fost nici o informare despre situatia din teren … (consiliul judetean si isu buzau – nimic ! – nici o informatie – 0)

 5. o curiozitate : fondurile consumate pentru deszapezire se recupereaza de la firmele care aveau contract sa o faca si nu au facut nimic ?

  ar fi interesat de stiut atat timp cat acestea au primit bani si pentru toata iarna ( asteptare si actiune )

  ce sanctiuni se vor aplica acestor firme ? Exista cineva la CJ care raspunde pentru toata chestia asta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.