Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Poliţiei municipiului Buzău au efectuat vineri verificări și la 20 de sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale la care sunt asociaţi sau administratori persoanele vizate de percheziţii sau persoane apropiate acestora, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu. S-a urmărit în special legalitatea funcționării agenților economici, atât la sediul social cât și la punctele de lucru. De asemenea s-a avut în vedere modalitatea aprovizionării cu mărfuri și existența documentelor justificative. Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6500 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 3.980 de lei. De asemenea, au fost ridicate acte de evidenţă contabilă de la 3 dintre societăţile comerciale controlate, urmând a se continua verificările pentru stabilirea unor eventuale fapte de evaziune fiscală.

Totodată, poliţiştii care au acţionat pe raza municipiului Rm. Sărat au obţinut date cu privire la deţinerea ilegală a unui pistol de către un tânăr din zonă. Arma – un pistol neletal calibru 4,5 mm, cu aer comprimat – a fost predată la solicitarea poliţiştilor care s-au deplasat la locuinţa tânărului. Acestuia i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării”.

Perchezițiile au avut loc și la locuințe ale celor implicați în scandalul din Vinerea Mare de la un bar din carterul Dorobanți. Au fost căutate probe care să ducă la finalizarea anchetei în acest caz. Au fost percheziționate casele și mașinile suspecților. Precizăm că suspecții sunt membrii a două grupări cunoscute sub numele de Măcelaru şi Sportivii.

Polițiștii au descoperit în timpul verificărilor mai multe obiecte contondente care ar fi putut fi folosite la actele de violență în care sunt cercetați indivizii, în urma percheziţiilor efectuate, fiind ridicate bâte de baseball, cuţite, săbii, un topor, bastoane telescopice şi nunceaguri.

La una dintre locuințele perchiziționate în Municipiul Rm Sărat s-a descoperit un racord ilegal la rețeaua de apă, iar polițiștii urmează să continue verificările în acest sens și să ia măsurile care se impun. În cazul râmniceanului respectiv, poliţiştii au ridicat documente contabile ale societăţii comerciale la care acesta este administrator, în vederea efectuării unui control economic.

Percheziţiile domiciliare s-au desfăşurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Buzău şi Rm. Sărat, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I) şi în baza autorizaţiilor emise de Judecătoriile Buzău şi Rm. Sărat. Au fost angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău. Concomitent, au fost organizate 5 filtre pe principalele artere de circulaţie din zonele vizate.

14 persoane au fost aduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi al Poliţiei municipiului  Rm. Sărat, în urma perchezițiilor efectuate astăzi dimineață la locuințe din municipiile Buzău și Rm. Sărat și din comuna Mărăcineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.