canicula
Urmează o săptămână de foc. Meteorologii anunță că temperaturile vor crește din nou, Buzăul fiind deja sub atenționare cod galben de caniculă.
Bihor, Arad și Satu Mare sunt luni, marţi şi miercuri sub atenționare cod portocaliu. Aici vor fi temperaturi de 37-38 de grade, iar alte zone extinse din vestul şi nord-vestul ţării, dar şi din regiunile estice vor fi în cele două zile sub avertizare COD GALBEN de căldură.
Astfel, în cursul zilei de luni, 10 august, valul de căldură va persista în vestul şi nord-vestul ţării, dar se va extinde şi în regiunile estice şi, local, în cele sudice. În Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei şi vestul Transilvaniei, se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Codul galben de caniculă se extinde în toată ţara în zilele de marţi şi miercuri, valul de căldură urmând să se intensifice şi să cuprindă toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35….37 de grade şi izolat 38 de grade, iarindicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş.
ANM informează că valul de căldură va persista şi în următoarele zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.