Poliţiştii din Buzău au început o anchetă după ce au aflat că un urs care se prinsese într-un laţ, în grădina unui localnic din Bozioru, a fost tranşat de cei care l-au găsit pentru a fi vândut bucată cu bucată. Fapta s-a produs în urmă cu aproape două săptămâni. Oamenii legii au fost sesizaţi abia săptămâna trecută şi au început verificările după ce au aflat de incident.

În ziua de 25 octombrie, în timp ce executau serviciul pe raza de competenţă, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Pârscov au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza localităţii Bozioru a fost prins, într-un laţ, un urs.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit că ursul ar fi fost prins în grădina unui localnic de 76 de ani, în ziua de 19 octombrie. Ulterior, bărbatul ar fi chemat alţi doi localnici, de 34 şi 38 de ani, care l-ar fi omorât şi transportat către domiciliul proprietarului terenului.

Fără să ţină cont că pot suporta rigorile legii, aceştia au încercat să-şi acopere fapta, astfel că, după ce au tranşat ursul, au ascuns blana şi oasele animalului. Poliţiştii au ridicat o parte din carnea rezultată ce a fost predată administratorului fondului de vânătoare.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Pârscov sub coordonarea unităţii de Parchet. Urmează să se stabilească cum a fost împărţită carnea şi unde a ajuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.